«Η χώρα δεν έχει κανέναν σχεδιασμό σε τίποτα. Δεν έχει μεταναστευτική πολιτική, ούτε την στοιχειώδη κυβερνητική πολιτική», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα έχει ξεχάσει τι σημαίνει διακυβέρνηση, έχει αδρανήσει ολόκληρος ο μηχανισμός και ασχολούμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ με το τι θα κάνει ο Τσίπρας με τον Λαφαζάνη και την Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι και πάλι στη Αθήνα θα βρεθούν δυόμισι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες και διερωτήθηκε αν η Αθήνα θα λύσει το πρόβλημα της χώρας.

Παράλληλα, κάλεσε τους υπευθύνους να σοβαρευτούν, λέγοντας πως η Αθήνα δεν πρόκειται από εδώ και πέρα να γίνει ο τόπος προορισμού αυτών των ανθρώπων.

Οφείλουμε να τους βοηθήσουμε, επισήμανε ο κ. Καμίνης, αλλά με τέτοιον τρόπο ώστε να μην αδικείται μια ολόκληρη πόλη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ακόμη πως περιμένει απάντηση στην επιστολή που έστειλε στον υπουργό Επικράτειας Αλέκο Φλαμπουράρη, στην οποία του επεσήμανε πως πρέπει επιτέλους η χώρα να αποκτήσει μια στρατηγική στο μεταναστευτικό ζήτημα. Του είχε επισημάνει μάλιστα ότι έρχονται τα χειρότερα.