Με την απολογία του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών, Θεόδωρου Αθανάσαρου, συνεχίστηκε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Αθανάσαρος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση, ενώ, παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο.

«Δεν έχω φάει ούτε ένα ευρώ σ’ όλη μου τη ζωή», ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα, τονίζοντας, σ’ άλλο σημείο, ότι «αν έπαιρνα είδηση κάτι απ’ όλα αυτά που γινόταν, πρώτος εγώ θα τους έκοβα τα χέρια».

Με τη σύμφωνη γνώμη του ειδικού ανακριτή Κ. Αλεξίου, που ερευνά την υπόθεση και της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικού όρου.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθούν οι άλλοι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών που εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση, καθώς, επίσης ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας.

Για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου έχουν απολογηθεί ήδη 17 από τους συνολικά 25 κατηγορούμενους. Με εξαίρεση τον ήδη προσωρινά κρατούμενο για την υπόθεση και φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» του σκανδάλου, Παναγιώτη Σαξώνη, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.