Ξεκίνησε, ήδη από τις αρχές της εβδομάδας, ο διαγωνισμός «Greenparty 2011» για την καλλίτερη πράσινη δράση στη Θεσσαλονίκη με την οργανωτική ευθύνη της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων .

Το GreenParty 2011, αποτελεί μια προσπάθεια βελτίωσης του οικολογικού προφίλ της πόλης μέσα από τις δράσεις των ίδιων των πολιτών, σε «πράσινους» τομείς, όπως είναι η διαχείριση και η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανακύκλωση και η διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, η οικιακή κομποστοποίηση, η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, οι φυτοτεχνικές παρεμβάσεις σε κήπους, μπαλκόνια και δώματα κατοικιών, η χρησιμοποίηση των όμβριων και ανακυκλωμένων υδάτων, καθώς και οποιοδήποτε οικολογική δράση η οποία με χαρά θα αιφνιδιάσει.

Η ψηφοφορία θα είναι διαδικτυακή, μέσω της ιστοσελίδας greenparty2011.gr, και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο της Αντιδημαρχίας 2310 535280.

Tην Κυριακή 5 Ιουνίου, που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σε ειδική εκδήλωση στην Παραλία του Λευκού Πύργου, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, θα βραβευθούν οι πιο ενδιαφέρουσες δράσεις από το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και την επιτροπή προσωπικοτήτων που θα συγκροτήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τα ονόματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας greenparty2011.gr.

Την ίδια ημέρα, η WWF Hellas που συνεργάζεται με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα καταμετράει το ενεργειακό αποτύπωμα (την ενεργειακή κατανάλωση) κάθε οικογένειας ή νοικοκυριού, προτείνοντας λύσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθούν οι πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές και θα «βραβευθούν» με οικολογικά δώρα.