Υπέρογκο για τα μέτρα του Βόλου το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή του Βόλου. Ο Δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης ξεκαθάρισε χθες ότι υπό τις παρούσες συνθήκες ο νέος Δήμος Βόλου δεν διαθέτει την οικονομική αντοχή να επιβαρυνθεί με ένα τέτοιο κόστος, αν και εκτιμά ότι το Πανθεσσαλικό μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο θα πρέπει σε κάθε περίπτωση η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να συμμετέχει στο κόστος συντήρησης και λειτουργίας και φυσικά σε ένα ποσό που δεν θα αγγίζει το δυσθεώρητο νούμερο του 1 εκ. ευρώ.

Ο κ. Σκοτινιώτης χθες συναντήθηκε με τον βουλευτή Μαγνησίας Κων. Καρτάλη και είχαν σύσκεψη εργασίας για διάφορα θέματα που αφορούν στο Δήμο Βόλου.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος, ερωτηθείς για τις νέες δεσμεύσεις του Υφυπουργού Υποδομών Γ. Μαγκριώτη για τον Περιφερειακό, επεσήμανε ότι εάν ισχύουν οι δεσμεύσεις του κ. Μαγκριώτη, τότε όλοι θα είναι ικανοποιημένοι. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ο ίδιος ως Δήμαρχος του Βόλου επιμένει ότι άμεσα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον Περιφερειακό ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα χρονοδιαγράμματα για την δημοπράτηση των δύο εργολαβιών, που θα σημάνουν και το ξεμπλοκάρισμα του έργου.

Ο κ. Σκοτινιώτης με αφορμή τη συνάντηση εργασίας με το βουλευτή αναφέρθηκε χθες και στο ζήτημα του Προεδρικού Διατάγματος για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου αλλά και για το Προεδρικό Διάταγμα Πηλίου. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο Δήμος Βόλου και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πλέον ετοιμάσει το φάκελο, ώστε ο Δήμος να χρηματοδοτηθεί από το πράσινο ταμείο για την κατεδάφιση των κτηρίων στο πρώην ακίνητο της Βαμβακουργίας, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος εξωραϊσμός του χώρου για τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να ακολουθήσει η κατασκευή εργατικών κατοικιών, στη συνέχεια, από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Έγινε εξάλλου συζήτηση για το λιμάνι του Βόλου, με το Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη να επαναλαμβάνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο master plan ώστε να δοθεί βαρύτητα στην κρουαζιέρα. Ο Δήμαρχος Βόλου επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσει η μεταφορά σκραπ στην τρίτη προβλήτα, ενώ επανέλαβε το αίτημα του Δήμου Βόλου να αυστηροποιηθούν οι όροι της περιβαλλοντικής μελέτης του λιμανιού.

Όσον αφορά στο Πανθεσσαλικό, σε ερώτηση που δέχτηκε ο κ. Σκοτινιώτης ήταν σαφής ως προς ποια είναι η θέση του Δήμου Βόλου: «Θα μας ενδιέφερε η ανάληψη του Πανθεσσαλικού γιατί θα μπορούσαν να υπάρξουν σημαντικές πρωτοβουλίες, αλλά είναι βαρύ το φορτίο για να το σηκώσει μόνος του ο Βόλος» και σημείωσε ότι, αν μειωθεί το κόστος και συμφωνηθεί χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο Δήμος θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε ένα σχήμα που θα αναλάβει τη συντήρηση και τη λειτουργία του.

Πηγή: taxydromos.gr