Επικίνδυνη είχε γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η πλωτή μαρίνα που έδεναν τα σκάφη στο λιμάνι του Βόλου, καθώς ξύλα και βάθρα είχαν σαπίσει… Χθες πραγματοποιήθηκαν εργασίες απομάκρυνσής της.

Ένα έργο που στοίχισε περίπου 600.000 ευρώ στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) και πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το 2004 στο πλαίσιο των έργων αναβάθμισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έμεινε να σαπίζει μέσα στη θάλασσα… Πρόκειται για την πλωτή μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών στο λιμάνι που δεν συντηρήθηκε ποτέ με αποτέλεσμα σήμερα να έχει γίνει επικίνδυνη.

Η παντελής απουσία εργασιών συντήρησης για περισσότερα από επτά χρόνια μετέτρεψαν τη μαρίνα σε πραγματική παγίδα, καθώς ξύλα και βάθρα είχαν σαπίσει με αποτέλεσμα οι περισσότεροι που κινούνταν πάνω της να τραυματίζονται. Χθες από το πρωί στο σημείο πραγματοποιούνταν εργασίες απομάκρυνσής της, εργάτες και δύτες την αποσυνέδεσαν, ενώ μεταφέρθηκε από τη θάλασσα με τη χρήση γερανού.

Σύμφωνα με τον εργολάβο που είχε αναλάβει τη μεταφορά της η μαρίνα έπρεπε να μετακινηθεί καθώς είχε γίνει πλέον επικίνδυνη για όσους ελλιμένιζαν τα σκάφη τους. Ο ελλιμενισμός θα συνεχιστεί κανονικά μόνο που τα σκάφη θα δένουν πλέον στην αποβάθρα, όπως γίνεται κατά μήκος ολόκληρης της παραλίας.

Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι το έργο της πλωτής μαρίνας – το οποίο κόστισε περισσότερο από μισό εκ. ευρώ για να πεταχτεί στο τέλος ανεπιστρεπτί – δεν πήρε ποτέ πιστοποιητικό πλευστότητας από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στις προθέσεις του Οργανισμού Λιμένος Βόλου είναι η μαρίνα να κατασκευαστεί από την αρχή και το έργο να ξαναγίνει αν και είναι ιδιαίτερα δύσκολο και αμφίβολο από πού και πώς θα βρεθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για την επανακατασκευή του.

Πηγή: taxydromos.gr