Τρεις λέξεις είναι αρκετές για να μάθουν οι λιλιπούτειοι μαθητές πώς να συμπεριφερθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας Θόδωρος Τρυψάνης σκέφτηκε τρεις απλές λέξεις (στάσου, σκέψου, δράσε) τις οποίες τα παιδιά μπορούν να αποτυπώσουν εύκολα στο μυαλό τους και να αντιδράσουν γρήγορα όταν χρειαστεί.

«”Στάσου”, σημαίνει μείνε εκεί που είσαι, μην τρέξεις για να μπεις σ’ έναν χώρο, γιατί εκεί μπορεί να υπάρχει κάτι που θα σε χτυπήσει. “Σκέψου” σημαίνει προσπάθησε να καταλάβεις πώς έγινε το ατύχημα και “δράσε” σημαίνει κάνει αυτό που πρέπει να κάνεις» εξηγεί ο κ. Τρυψάνης, που πραγματοποιεί, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μαθήματα πρώτων βοηθειών για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.

Μέχρι στιγμής τα μαθήματα έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 500 μαθητές.

Το ενδιαφέρον των μικρών, αλλά και των μεγαλύτερων μαθητών, είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ στα επόμενα σχέδια της Εθελοντικής Ομάδας περιλαμβάνεται η διοργάνωση μιας άσκησης μεγάλης κλίμακας, με τη συμμετοχή πολλών σχολείων, σε σενάριο έκτακτης ανάγκης, όπως, για παράδειγμα, ένας σεισμός.