Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται αυτή την ώρα η σορός της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας, Καίτης Γκρέυ, η οποία κηδεύεται στις 16:00 το απόγευμα στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης. Η αγαπημένη τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, σε ηλικία 100 ετών, μετά από πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.
Οι φίλοι και οι συνάδελφοί της θα την τιμήσουν με δύο από τα αγαπημένα της τραγούδια, «Βουνό» και «Ξένα χέρια», που την ανέδειξαν ως μία από τις σημαντικότερες φωνές της εποχής της, σύμφωνα με τις οδηγίες της ίδιας.
Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης:
«Με τον Στελάρα συντροφιά στην ουράνια ζήση» – Ο Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη αποχαιρετά την Καίτη Γκρέυ:
Το βίντεο που ήθελε να προβληθεί μετά τον θάνατό της
Έναν χρόνο πριν από τον θάνατό της, η Καίτη Γκρέυ είχε καταγράψει έναν συγκινητικό απολογισμό της ζωής της, ο οποίος προβλήθηκε χθες, 21 Ιανουαρίου. Στο βίντεο, που είχε ζητήσει να δημοσιοποιηθεί μόνο μετά τον θάνατό της, η καλλιτέχνιδα μίλησε με ειλικρίνεια για τις πίκρες και τις χαρές που συνόδευσαν την πολυτάραχη ζωή της.
Η εξομολόγησή της, γεμάτη συγκίνηση, ήταν ένα προσωπικό δώρο στους θαυμαστές της, αλλά και στους ανθρώπους που την αγάπησαν. Ο δημοσιογράφος και φίλος της, Νίκος Νικόλιζας, τράβηξε το βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο.
Πιο αναλυτικά, η Καίτη Γκρέυ ακούγεται να λέει στο βίντεο: «Η ζωή αυτή που διάλεξα είχε πολλές πίκρες, όμως είχε και χαρές πιο πολλές. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο εκτός από ορισμένους. Στη ζωή που πέρασα συνάντησα και πολλούς ανθρώπους καλούς, αλλά και κακούς. Ο κόσμος δεν είναι κακός, εμείς τον κάνουμε κακό. Εμείς με τις κακίες και τις ζήλιες μας κάνουμε κακό τον κόσμο απέναντί μας. Είχα κι εγώ και τις κακές μου και τις καλές μου. Θέλω ο Θεός να βοηθήσει τα ορφανά παιδιά που υποφέρουν πολύ. Υπέφερα πάρα πολύ στη ζωή μου. Έχασα τον πατέρα μου. Όπως όλος ο κόσμος, έζησα κι εγώ κάποιες καλές και κακές στιγμές. Δεν με ενδιαφέρει αν η Καίτη Γκρέυ θα μείνει στην ιστορία. Θέλω να με θυμάται ο κόσμος με καλοσύνη. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί άνθρωποι ζηλότυποι που βλέπουν όλο κακές στιγμές, δεν είναι αλήθεια. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό, στους ανθρώπους. Ο κόσμος είναι καλός, εμείς τον κάνουμε κακό τον κόσμο».
Ποια ήταν η Καίτη Γκρέυ
Η Γκρέυ γεννήθηκε στο χωριό Μυτιληνιοί της Σάμου και έχει τρία αδέλφια. Υιοθετήθηκε από την οικογένεια Καλαϊτζή και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Αρχικά έγινε ηθοποιός στα μπουλούκια της Ρίτας Τσάκωνα και αργότερα τραγούδησε ελαφρό τραγούδι με τον Γιάννη Βέλλα καθώς και άλλους καλλιτέχνες του είδους. Πρότυπό της υπήρξε ο Τζίμης Μακούλης. Το πρώτο της τραγούδι το ηχογράφησε το 1952 και ήταν η δημιουργία του Γιώργου Μητσάκη «Το μαράζι». Μετά την επιτυχία που σημείωσε, κατάφερε να γίνει το πρώτο όνομα στα μεγαλύτερα κέντρα της εποχής αλλά και να γραμμοφωνήσει όλους τους μεγάλους συνθέτες της εποχής της.
Ερμήνευσε τις πρώτες εκτελέσεις τραγουδιών συνθετών όπως: Μάρκος Βαμβακάρης, Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Μητσάκης, Χρήστος Κολοκοτρώνης, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Κώστας Βίρβος, Θόδωρος Δερβενιώτης, Μπάμπης Μπακάλης, Γιώργος Ζαμπέτας και Πάνος Τζαβέλλας.
Τη δεκαετία του ΄60 ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια, έχοντας ημερομίσθιο που ξεπερνούσε ακόμα και τις 8.000 δραχμές. Αυτό αναγνωρίστηκε και από τα ελληνικά δικαστήρια σε μια δικαστική μάχη που υπήρχε με ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου της εποχής. Ηχογράφησε περισσότερα από 1.500 τραγούδια, μέχρι και το 1996, οπότε και αποσύρθηκε από τη δισκογραφία και τα νυχτερινά κέντρα. Το 1995 ο Κώστας Φέρρης υπογράφει συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1 για τη μεταφορά της θρυλικής ζωής της στην μικρή οθόνη. Ωστόσο αυτό δεν έμελλε να επιτευχθεί εξολοκλήρου μιας και το κόστος του προϋπολογισμού δεν έφτασε και για τα 26 επεισόδια που είχε υπογραφεί η σύμβαση. Τα γυρίσματα έγιναν σε Ελλάδα, Τουρκία και Αίγυπτο ενώ το τραγούδι των τίτλων «Εγώ σε νίκησα ζωή» με ερμηνευτή τον Γιάννη Πάριο δε βγήκε ποτέ στη δισκογραφία. Το 2006 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της, με τίτλο «Έτσι όπως τα έζησα».