Την 28η Οκτωβρίου αναμένεται να τη γιορτάσουμε με ήπιο καιρό, ο οποίος θα ευνοεί τους εκδρομείς και τις αποδράσεις, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας είπε ότι «ο καιρός θα είναι σύμμαχος για τους εκδρομείς. Είναι καθαρός ο ουρανός σε όλη την επικράτεια, δεν υπάρχουν νεφώσεις. Θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας, θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. Αρκετή ηλιοφάνεια και βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ».

Επίσης, ο Γιάννης Καλλιάνος σημείωσε πως οι καιρικές συνθήκες θα είναι εξαιρετικές για την 28η Οκτωβρίου. Έτσι, τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι πολύ καλός και οι άνεμοι θα πνέουν παντού βοριάδες 3-6 μποφόρ.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι την Κυριακή αναμένονται αραιές νεφώσεις αλλά και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο και βοριάδες στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών:

Κυριακή 27/10

Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες τους 22 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 28/10

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Τρίτη 29/10

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Τετάρτη 30/10

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5, στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ανατολικά και τα βόρεια.