Ο Θοδωρής Κατσαφάδος συνομίλησε με την Αθηναϊδα Νέγκα στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά» στο Action 24, το βράδυ της Τετάρτης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο έμπειρος ηθοποιός αναφέρθηκε με συγκίνηση στην πολύπλοκη σχέση του με την απώλεια, εστιάζοντας στον τρόπο που βίωσε τον θάνατο του αδελφού του.

Ειδικότερα, ο Θοδωρής Κατσαφάδος εξομολογήθηκε: «Στην περίπτωση του αδελφού μου, το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ, δεν ήταν το θέμα η απώλεια και μόνο. Ήταν ο τρόπος και έχει σημασία ο τρόπος. Ο εγκέφαλος του ανθρώπου είναι προγραμματισμένος να λειτουργεί με κάποιο τρόπο για τα φυσιολογικά πράγματα. Το αφύσικο δεν μπορεί να το διαχειριστεί και όταν είναι παιδί ακόμα περισσότερο».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Λοιπόν, τον διαμελισμό δεν μπορεί το εννιάχρονο παιδί, όπως και ο μεγάλος δεν μπορεί, να τον διαπραγματευτεί στο κεφάλι του. Δεν γίνεται. Είναι κάτι που είναι έξω από τη λογική».

Στο σημείο αυτό, η Αθηναϊδα Νέγκα τον ρώτησε αν σκέφτηκε ποτέ να ζητήσει βοήθεια από ψυχίατρο ή ειδικό, λόγω της τραγικής απώλειας του αδελφού του. Ο Θοδωρής Κατσαφάδος απάντησε: «Θα έπρεπε. Τότε που συνέβη αυτό, αν ζούσαμε στο σήμερα αυτό το γεγονός, θα έπρεπε να με στείλουν κάπου να βοηθηθώ. Αλλά τότε υπήρχε μια άγνοια για αυτά τα πράγματα και ο καθένας μετά το γεγονός ήταν εγκλωβισμένος στον δικό του προσωπικό πόνο».