Τη διαμαρτυρία τους για την παραχώρηση άδειας στην πρώην βασιλική οικογένεια Γλύξμπουργκ, ώστε να διοργανώσει το γαμήλιο δείπνο της Θεοδώρας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, εκφράζουν με συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης εργαζόμενοι αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων της Αριστεράς που βρίσκονται στο σημείο.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν “βασιλικές οικογένειες”. Τα δημόσια Μουσεία δεν είναι χώροι γαμήλιων δεξιώσεων», τονίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Στη συγκέντρωση συμμετείχε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Έλενα Ακρίτα, εκ μέρους της Νέας Αριστεράς, η Σία Αναγνωστοπούλου και η Σεμίνα Διγενή, εκ μέρους του ΚΚΕ.

Ο γάμος της Θεοδώρας, κόρης του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και του δικηγόρου Μάθιου Κουμάρ, είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στη Μητρόπολη Αθηνών. Το pre wedding dinner ήταν προγραμματισμένο για σήμερα με καλεσμένους 250 άτομα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Ο χώρος έχει παραχωρηθεί έναντι αντιτίμου στην τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας και μάλιστα με την υποχρέωση να καλύψει η οικογένεια τη συντήρηση των κήπων του μουσείου.