Το Πεδίο Βολής Κρήτης γιόρτασε τα 60 χρόνια λειτουργίας του με μια εντυπωσιακή επίδειξη από μαχητικά αεροσκάφη F16, αλλά και από βολές Patriot.

Το flashnews.gr έγραψε σε σχετικό δημοσίευμα ότι στον εορτασμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στον Χώρο Εκτόξευσης του ΠΒΚ, που βρίσκεται στο Χορδάκι Ακρωτηρίου, συμμετείχαν αντιπροσωπείες των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, η ηγεσία των Ε.Δ., εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών καθώς και εκπρόσωποι των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών των Χανίων, διατελέσαντες Διοικητές ΠΒΚ και εκπρόσωποι εταιρειών κατασκευής οπλικών συστημάτων και στόχων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια βολή οπλικού συστήματος Ρatriot, που σηματοδότησε την έναρξη των εορτασμών.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια άκρως εντυπωσιακή επίδειξη σκάφους F16 της ομάδας Ζεύς, που πέταξε πάνω από το Πεδίο Βολής Κρήτης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων που βρίσκεται εντός του Χώρου Εκτόξευσης του Πεδίου Βολής και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με την κεντρική εκδήλωση της ημέρας κατά την οποία πραγματοποιήθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και ακολούθησαν ομιλίες από τον εκπρόσωπο της Γερμανικής Αεροπορίας, αναπληρωτή αρχηγό, Αντιστράτηγο Lutz Kohlhaus, τον εκπρόσωπο των Ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων Συνταγματάρχη Dennis Van Dijk και τον διοικητή του Πεδίου Βολής Κρήτης, Υποστράτηγο Αναστάσιο Δημουλά.

Παράλληλα, στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση λειτουργούσε έκθεση με οπλικά συστήματα. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανταλλαγή πλακετών.

Ακολουθούν φωτογραφίες: