Σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από τη φονική ενέδρα που έστησαν στο Κερατσίνι μέλη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Το ημερολόγιο έγραφε 18 Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο Γιώργος Ρουπακιάς έστριβε το μαχαίρι στην καρδιά του αντιφασίστα καλλιτέχνη Killah P.

Ο κόσμος δεν ξεχνά την ημέρα αυτή και οι δρόμοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα κατακλύστηκαν από ανθρώπους που τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα με κοινό σύνθημα «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί».

Εκατοντάδες διαδηλωτές, ανάμεσα τους η μητέρα του άτυχου καλλιτέχνη, Μάγδα Φύσσα, συγγενείς, φίλοι αλλά και άνθρωποι που δεν γνώριζαν τον 34χρονο Παύλο, συμμετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε από το σημείο όπου έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι.

Οι αστυνομικοί είχαν κλείσει τους δρόμους από τους οποίους πέρασαν οι διαδηλωτές, ενώ κλειστοί παρέμειναν μέχρι και τις 21:30 το βράδυ οι σταθμοί του Μετρό «Μανιάτικα» και «Κορυδαλλός», έπειτα από εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Αντιφασιστικές πορείες σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Αντιφασιστικές πορείες με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκαν και σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές, μέλη αριστερών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς μαζί με άτομα που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας, απ’ όπου συγκρότησαν πορεία η οποία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης όπου διαλύθηκαν, ενώ την κινητοποίηση επιτηρούσαν από απόσταση αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε εικόνες από Θεσσαλονίκη και Πάτρα:

Φωτογραφίες από thestival και flamis