Ο Απόστολος Λύτρας, λίγες μέρες μετά την αποφυλάκιση για τον ξυλοδαρμό της εν διαστάσει (πλέον) συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, από την οποία αναμένεται να πάρει διαζύγιο, υποστήριξε πως δεν μπορεί να επικοινωνήσει κανονικά με το παιδί τους, ενώ για τις πληροφορίες που τον ήθελαν να της έδωσε 30 μπουνιές ανέφερε ότι έγινε αυτή η διατύπωση «για νομικό χαρακτηρισμό».

«Δεν με αφήνετε να ηρεμήσω. Είπα πως όποιος σηκώσει το χέρι του στον οποιοδήποτε είναι κατακριτέο και πρέπει να τιμωρείται. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το «30», αποσκοπούσε σε κάτι άλλο. Έχει να κάνει με τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Για εμένα είναι απαράδεκτο. Από την άλλη, αν μία φορά σηκώσεις το χέρι σου, είναι κατακριτέο. Απλά αυτή η προσπάθεια που έγινε από την άλλη πλευρά έγινε για τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης», είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα της εκπομπής «Live News».

Έπειτα, σχολιάζοντας δηλώσεις του συνηγόρου της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, είπε: «Είτε λέγεται Α είτε Β, “στην πλάτη τη δική μου” δεν είναι ικανός κανένας και καμία να κάνουν καριέρα. Ας το κάνουν μόνοι τους. Δεν γίνονται οι δουλειές, αν βγεις στην τηλεόραση».

Η σχέση με τα παιδιά του

Ο ποινικολόγος, αναφερόμενος στην επικοινωνία με το παιδί που απέκτησε με την κα Πολυζωγοπούλου, είπε: «Με το παιδί μου είχα τηλεφωνική επικοινωνία όσο βρισκόμουν στη φυλακή. Από την ημέρα που βγήκα δεν έχω επικοινωνία. Χθες μίλησα για πέντε λεπτά μόνο. Μου έκανε εντύπωση που μίλαγα με το κοριτσάκι μου, που υπεραγαπάω, με ανοιχτή ακρόαση, παρουσία άλλων, λες και θα έλεγα στο παιδί μου κάτι. Δεν πρόκειται να πω στο παιδί μου ή σε κανέναν γιατί έφτασα σε αυτό το σημείο. Πάντως, τρελός δεν είμαι. Έγινε ένα λάθος, το πλήρωσα και θα συνεχίζω να το πληρώνω. Το έχω μετανιώσει. Δεν έχω δώσει ποτέ στη ζωή μου δικαίωμα και κάθονται και ασχολούνται».

Επίσης, για την πρόσφατη έξοδο στα μπουζούκια εξήγησε: «Με πήρε η κόρη μου να πάω να την πάρω από ένα κέντρο διασκέδασης και το έκαναν θέμα ότι εγώ βγήκα. Έχει ξεχειλωθεί αυτό το θέμα. Δεν έχω όρεξη να πάω να διασκεδάσω. Με πήρε το παιδί να πάω να το παραλάβω. Όποιος πατέρας του το ζητήσουν πάει και το παίρνει, δεν το αφήνει να γυρίσει με τον οποιονδήποτε. Και το κάνανε θέμα πως βγήκα. Ημάρτον!».

«Τα παιδιά πρέπει να μένουν εκτός από αυτές τις διαδικασίες. Είναι δικό μου το λάθος, το έχω μετανιώσει και το πληρώνω ακόμα με τόσο ψυχικό πόνο. Πέραν του λάθους μου, που δεν υπάρχει συζήτηση για αυτό, υπάρχουν κάποιες υπερβολές που προσπαθούν να με διαβάλουν. Εγώ βρισκόμουν στη φυλακή, δεν υπήρχε πρόσβαση σε εμένα. Δείχνετε το σπίτι των παιδιών μου στην τηλεόραση και έχω έρθει σε συμφωνία με την τράπεζα. Άκουσαν τον κάθε άσχετο να λέει τη γνώμη του, χωρίς να διασταυρώσει τις πληροφορίες», είπε αναφερόμενος στις σχέσεις με τα παιδιά του.

Χρήματα στο σπίτι

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό στο σπίτι του είπε: «Δεν γνωρίζω για τα χρήματα. Δεν υπάρχει καμία δικογραφία. Στο σπίτι διαμένει η πρώην, η σύζυγός μου με την κόρη μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω επικοινωνία με το παιδί μου, να διανυκτερεύει το παιδί μου σε εμένα, είμαι ένας καλός μπαμπάς και το ξέρει και η πρώην σύζυγός μου αυτό. Όφειλε η πρώην σύζυγος μου να βάλει το παιδί να με πάρει ένα τηλέφωνο».

«Εγώ δεν μπορούσα, σύμφωνα με τους όρους, και είχα την εντολή με τον δικηγόρο μου να επικοινωνήσω εγώ. Στη φυλακή είχα καθημερινή επαφή με το παιδί μου. Τηλεφωνική επαφή είχα και με την κυρία Πολυζωγοπούλου. Μου μίλαγε κανονικά και έκανε ένα υπόμνημα και τώρα βλέπω κάτι αντιφατικό. Έχω να δω το παιδί μου από τότε που έγινε το περιστατικό. Το έχω μετανιώσει και με στεναχωρεί, αλλά τα παιδιά πρέπει να μένουν εκτός. Όφειλε αυτές τις μέρες που είμαι έξω να βάλει το παιδί να με πάρει ένα τηλέφωνο αντί να παρακαλάω μέσω δικηγόρων να το δω. Δεν την κρίνω σαν μητέρα, αλλά το παιδί δεν φταίει πουθενά», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή του «Mega».