Ο Απόστολος Λύτρας έκανε δηλώσεις το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το δικηγορικό γραφείο του. Ο γνωστός δικηγόρος έριξε τα «καρφιά» του στον Θέμη Σοφό που εκπροσωπεί νομικά τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, χωρίς να τον κατονομάζει. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά είναι αηδίες ότι έριξε 30 μπουνιές στην πρώην σύζυγό του.

«Εμένα με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η δουλειά μου και τα παιδιά μου. Με ενδιαφέρει η ψυχική υγεία της μικρής μου κόρης, η οποία όπως και να το κάνουμε είναι ένα παιδάκι σε μικρή ηλικία και έχει υποστεί ένα σοκ και είναι φυσιολογικό. Από εκεί και μετά, δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα. Με ενδιαφέρει να είναι καλά τα παιδιά μου. Δεν είχα δώσει ποτέ δικαίωμα όλη μου τη ζωή για το οτιδήποτε. Καθόλου δεν θα στοιχίσει στην καριέρα μου. Εχω υποπέσει σε ένα πολύ μεγάλο λάθος, το οποίο έχω μετανιώσει και εξηγήσει. Δυστυχώς, βρέθηκα σε μία κατάσταση και έκανα μία πράξη που δεν είναι καθόλου του χαρακτήρα μου. Δεν περνάει από το μυαλό μου πώς συνέβη και γι’ αυτό είπα ότι θα αναζητήσω τους λόγους για τους οποίους συνέβη» σημείωσε αρχικά ο Απόστολος Λύτρας.

«Ακούστηκαν πάρα πολλές υπερβολές. Και καλά να ακουστούν από τους δημοσιογράφους, το οποίο το δικαιολογώ. Ακούστηκαν υπερβολές από συναδέλφους που εκπροσωπούν την πρώην σύζυγό μου που γελάει ο κόσμος. Ένας άνθρωπος, όταν σηκώνει το χέρι του, πρέπει να τιμωρείται, δεν πρόκειται να αλλάξει η γνώμη μου, δεν πρόκειται να πω πουθενά ότι δεν το έχω μετανιώσει. Έχει όμως πολύ μεγάλη διαφορά όταν ακούγεται ότι έριξα 30 μπουνιές και κάτι τέτοιες αηδίες. Αυτό είναι προς χάρη εντυπωσιασμού, για να μην πω τι άλλο μπορεί να περνάει από το μυαλό μου» συμπλήρωσε.

«Το παιδί δεν το έχω δει ακόμα. Θα κάνω κάποια στιγμή αίτηση για να μπορώ να βλέπω το παιδί μου. Με το παιδί μου είχα ελάχιστη τηλεφωνική επικοινωνία όσο ήμουν κρατούμενος και από την ημέρα που βγήκα, η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με το παιδάκι μου ήταν χθες. Δεν με πήρε το παιδί τηλέφωνο. Δεν το έβαλε προφανώς η μητέρα του να με πάρει τηλέφωνο από την ώρα που βγήκα» πρόσθεσε.

Δείτε το σημείο στο 05.40:

Η απάντηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου: Πόσες μπουνιές απαιτούνται για να είσαι κακοποιητής;

Η Σοφία Πολυζωπούλου απάντησε στις δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείο του Θέμη Σοφού.

Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

«Αποκρούω μετά βδελυγμίας τους χαρακτηρισμούς του πρώην συζύγου μου και τις αναφορές του περί της δήθεν παρεμπόδισης της επικοινωνίας του με το τέκνο μας.

Έχω αναφέρει προς πάσα κατεύθυνση, ότι αποκλειστικός γνώμονας των αποφάσεών μου μετά την βάναυση χειροδικία του εναντίον μου, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό μου, πρόσφορο διακινδύνευσης της ζωής μου, είναι η ορθή ψυχοσωματική ανάπτυξη της κόρης μου. Δηλώσεις του πρώην συζύγου μου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα απαντηθούν δεόντως και με τις νόμιμες διαδικασίες, όπως καθενός τρίτου που αυτοκλήτως παρεμβαίνει σε έναν δημόσιο διάλογο προδήλως ζημιογόνο και βλαπτικό της προσωπικότητας της κόρης μου και εμού προσωπικώς.

Σέβομαι και τιμώ το δημοσιογραφικό λειτούργημα που υπηρετούν οι δημοσιογράφοι και ο τύπος, πλην όμως η προς τον τύπο τροφοδοσία, από την πλευρά του πρώην συζύγου μου και του περιβάλλοντός του, αναληθών περιστατικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών, θα απαντηθεί με κάθε νόμιμο μέσον. Εάν ο προβληματισμός του πρώην συζύγου μου είναι πόσες μπουνιές μου έριξε, αν είναι 10, 20 ή 30, ή εάν «γελά ο κόσμος», όπως δήλωσε, είναι ένα ερώτημα που χρήζει μάλλον άλλου είδους διερεύνησης, που άπτεται της ιατρικής επιστήμης, της κοινωνιολογίας ή της εγκληματολογίας. Πόσες μπουνιές απαιτούνται άραγε κατ ́αυτόν για να είναι κακοποιητής; Ως έχουσα την επιμέλεια της κόρης μας, ήδη δυνάμει δικαστικής απόφασης, δηλώνω τη ρητή αντίθεσή μου σε οιαδήποτε δημόσια αναφορά του στο παιδί. Θα εξακολουθήσω να τηρώ απαρεγκλίτως τη νόμιμη διαδικασία στην εν λόγω υπόθεση, και θα καταθέσω όλα τα στοιχεία, που συγκροτούν την αδιάσειστη αποδεικτική της βάση, και για κάθε περαιτέρω διαδικασία εκπροσωπούμαι ήδη από της ανακρίσεως από τη Δικηγορική Εταιρεία ΣΟΦΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ».