Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους και σήμανε συναγερμό στις Αρχές.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απομονωθεί το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.

⚠️🔥#φωτιά στις εγκαταστάσεις της #MotorOilΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Posted by Άγιοι Θεόδωροι / Agioi Theodoroi on Tuesday, September 17, 2024

Πηγές της Πυροσβεστικής επεσήμαναν ότι ο καπνός και η φλόγα της πυρκαγιάς έχουν μειωθεί και δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασής της σε παρακείμενες δεξαμενές. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό και αναμένεται η επιχείρηση κατάσβεσης να διαρκέσει πολλές ώρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα και να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσής της ή επέκτασης της πυρκαγιάς. Μάλιστα, θα υπάρχει ομάδα όλο το βράδυ, προκειμένου να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Τέσσερις οι τραυματίες από τη φωτιά

Συνολικά τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Ειδικότερα, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ένας με ασθενοφόρο και 2 με ΙΧ. Επίσης, άλλο ένα άτομο έχει διακομισθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα και ο ένας τραυματίστηκε από το ωστικό κύμα της έκρηξης.

Η ανακοίνωση της Motor Oil

Για «σοβαρής έκτασης πυρκαγιά» που εκδηλώθηκε στα διυλιστήριά της στους Αγίους Θεοδώρους κάνει λόγο η Motor Oil σε ανακοίνωσή της για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι στιγμής οι αιτίες της εκδήλωσης της φωτιάς παραμένουν άγνωστες, ενώ τρεις εργαζόμενοι έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

🆘️ Φωτια τώρα στις εγκαταστάσεις της MOTOR OIL.Εξαιρετικά κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση, ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών όσοι είστε πλησίον της περιοχής.

Posted by Εποχικοί Πυροσβέστες on Tuesday, September 17, 2024

Η ανακοίνωση:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Ήχησε το 112 – Έκλεισε η παλιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου

Λίγο πριν από τις 18:30 το απόγευμα, εξαιτίας της φωτιάς εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος του κόμβου Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Κινέτα – Κόρινθος, που είχε διακοπεί προσωρινά, και αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.

Στις παλιές εγκαταστάσεις η πυρκαγιά

Σύμφωνα με το korinthos-tv,  η φωτιά καίει στον χώρο των παλιών διυλιστηρίων, ενώ ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα ψύξης αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου.