Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς, που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Αν και η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο οι φλόγες έχουν πέσει και το πρόβλημα είναι ο πυκνός μαύρος καπνός, που εμποδίζει τα τρία εναέρια μέσα που βρίσκονται επί τόπου να επιχειρήσουν.

Λίγο πριν από τις 18:30 το απόγευμα, εξαιτίας της φωτιάς εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα, ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια από τη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

🆘️ Φωτια τώρα στις εγκαταστάσεις της MOTOR OIL.Εξαιρετικά κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση, ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών όσοι είστε πλησίον της περιοχής.

Posted by Εποχικοί Πυροσβέστες on Tuesday, September 17, 2024

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν εκρήξεις.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ συνδράμουν 47 πυροσβέστες με 17 οχήματα. Παράλληλα, στην περιοχή πετάνε τρία ελικόπτερα.

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου

Εξαιτίας της πυρκαγιάς σε χώρο των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος του κόμβου Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Κινέτα – Κόρινθος, που είχε διακοπεί προσωρινά, και αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.

Posted by βασιλης κοκιοπουλος on Tuesday, September 17, 2024

Στις παλιές εγκαταστάσεις η πυρκαγιά

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής εικόνα, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές με καύσιμα, καθώς η φωτιά καίει στον χώρο των παλιών διυλιστηρίων. Σύμφωνα με το korinthos-tv, ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα ψύξης αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου.