Η Tupperware Brands ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης το συντομότερο αυτή την εβδομάδα, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα με γνώση των σχεδίων της εταιρείας.

Με την ανακοίνωση της είδησης οι μετοχές της εταιρείας βούτηξαν κατά περισσότερο από 50% στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1946 από τον χημικό Earl Tupper και η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1950, καθώς οι γυναίκες της μεταπολεμικής γενιάς διοργάνωναν «πάρτι Tupperware» στα σπίτια τους για να πουλήσουν δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, αναζητώντας την ενδυνάμωση και την ανεξαρτησία, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Η πανδημία COVID-19 έδωσε ώθηση στις πωλήσεις από τις οικογένειες που έμεναν στο σπίτι και μαγείρευαν περισσότερο. Οι πωλήσεις μειώθηκαν τα τελευταία τρίμηνα, καθώς ο κόσμος «άνοιξε» ξανά.

Tupperware

Η Tupperware σχεδιάζει να εισέλθει σε δικαστική προστασία, αφού παραβίασε τους όρους του χρέους της και επιστράτευσε νομικούς και οικονομικούς συμβούλους, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg News.

Οι προετοιμασίες για την πτώχευση έρχονται μετά τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Tupperware και των δανειστών της για τον τρόπο διαχείρισης του χρέους ύψους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων.