Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 46χρονος που παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ένα ζευγάρι και το παιδί του στη Θεσσαλονίκη. Ο εισαγγελέας άσκησε στον 46χρονο, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης κατά τη διάρκεια του τροχαίου, ποινική δίωξη για κακούργημα.

Ο οδηγός, υποστήριξε ότι είχε πιεί μόνον ένα ποτήρι τσίπουρο με το φαγητό και ισχυρίστηκε ότι δεν έτρεχε. Το σημείο όπου έγινε η παράσυρση είναι επικίνδυνο, πρόσθεσε.

Ο 46χρονος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στο αλκοτέστ, έχει τραυματιστεί ελαφρώς ενώ το ζευγάρι από την άλλη, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η γυναίκα μάλιστα που βρισκόταν στον πέμπτο μήνα κύησης, έχασε το έμβρυο, ενώ πρόκειται να υποβληθεί σήμερα σε χειρουργική επέμβαση στη λεκάνη.

Το δίχρονο παιδί του ζευγαριού έλαβε εξιτήριο, το οποίο βρίσκεται υπό τη φροντίδα της γιαγιάς του.

Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Ο 46χρονος κατά το παρελθόν είχε βρεθεί άλλες 5 φορές να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Η παράσυρση της οικογένειας στις 11 Σεπτεμβρίου ήταν η 6η φορά που συνελήφθη.

Ο λόγος που συνέχισε να οδηγεί και δεν του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα ήταν καθώς υπήρχε κενό στο νομικό πλαίσιο, το οποίο άλλαξε μόλις τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Σημειώνεται πως μετά τον άδικο χαμό του εμβρύου οι κατηγορίες αναβαθμίστηκαν και η δίωξη μετατράπηκε σε κακουργηματική για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη τριών ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος) όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».