Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χορευτικής Έκφρασης & Λαογραφικής Μελέτης «ΟΙ ΔΟΛΟΠΕΣ» έχει ετοιμάσει ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα για την περίοδο 2024-25.

Παραδοσιακοί Χοροί 

  • Τμήματα χορού: Παιδικό, Εφηβικό, Νέων, Αρχαρίων, Ενηλίκων, Προχωρημένων, Χορευτικής Ομάδας και Τμήμα για Χορούς Πόντου, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή

Από φέτος εισάγεται η καινοτομία παράλληλης διδασκαλίας εκμάθησης παραδοσιακού χορού σε παιδιά και γονείς (ή συνοδούς/ενήλικες γενικότερα), τις ίδιες ώρες, σε ξεχωριστές διπλανές αίθουσες και με διαφορετικούς δασκάλους.

Χοροδιδάσκαλοι: Γιώργος Κόνιαρης, Χρήστος Λιόντης, Κώστας Παυλίδης 

Παραδοσιακά Μουσικά Όργανα και Τραγούδι

  • Τμήμα Χορωδίας με τον Γιάννη Παυλόπουλο
  • Παραδοσιακό Βιολί με τον Γιάννη Παυλόπουλο
  • Παραδοσιακά Κρουστά με τον Βαγγέλη Καρίπη
  • Παραδοσιακά Πνευστά με τον Δημήτρη Μπρέντα

Τον Σεπτέμβριο λειτουργούν ανοιχτά μαθήματα παραδοσιακού χορού κάθε Τετάρτη 20:00-22:00 και από τον Οκτώβριο ξεκινά η πλήρη λειτουργία των τμημάτων. Στις λοιπές δραστηριότητες του Συλλόγου περιλαμβάνονται τα γλέντια με ζωντανή μουσική, οι εκδρομές λαογραφικού χαρακτήρα, τα σεμινάρια και οι παραστάσεις.

Εγγραφές στην αίθουσα του Συλλόγου (οδό Χαλκιδικής 39 στη Μεταμόρφωση) κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή 19:00-21:00. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 6977263959 και 6972242434. 

ΟΙ ΔΟΛΟΠΕΣ προσκαλούν για συμμετοχή στις δράσεις τους διότι θεωρούν ότι πέρα από τη συμβολή του χορού και της μουσικής στην τόνωση της αυτοπεποίθησης, στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας, στην αποφόρτιση από τον απαιτητικό σύγχρονο τρόπο ζωής, στη βελτίωση ψυχικής και σωματικής υγείας, η ενασχόληση ειδικά με την παραδοσιακή μουσική και χορό διατηρεί ζωντανό τον δεσμό με την πλούσια λαϊκή μας παράδοση μαθαίνοντας για την ιστορία, τα έθιμα και παραδόσεις της χώρας μας και των τόπων καταγωγής μας. Για τους παραπάνω λόγους αλλά και άλλους πολλούς, η παραδοσιακή μουσική και ο χορός καθίστανται η ιδανική επιλογή για μικρούς και μεγάλους!