Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης του κυρίου Δημήτρη, του συνταξιούχου από τα Σέρβια Κοζάνης, που είχε πάει εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

Ύστερα από οκτώ μέρες αγωνίας και με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων, Ελλήνων και Τούρκων, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε και οι δικοί του ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς. 

Ο κ. Δημήτρης, έχοντας χάσει τον δρόμο για το ξενοδοχείο του, βρέθηκε να περιπλανιέται στους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. 

«Κοιμόμουν στο γρασίδι… Δυσκολευόμουν να συνεννοηθώ, λόγω γλώσσας…», περιγράφει. «Πήγαινα και έδινα το παρών κάθε μέρα σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε έναν αστυνομικό που ήταν έξω, από αυτούς που γυρνούσαν στην πόλη. Δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε», είπε χαρούμενος που βρήκε τους δικούς του ανθρώπους.

Ο οδηγός ταξί που τον εντόπισε

Όπως περιέγραψε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου νωρίτερα την Παρασκευή, τον κ. Δημήτρη τον αναγνώρισε κάποιος οδηγός ταξί, ο οποίος τον πήγε σε κάποιο καφέ και από το καφέ πήραν τηλέφωνο στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Κούτρας χαρακτήρισε τη συνεργασία με την τουρκική αστυνομία «όχι απλώς άψογη, αλλά περισσότερο από άψογη», γιατί, όπως σημείωσε: «παρακολουθούσαμε τα βήματα του κυρίου Παπαδημητρίου διαρκώς, αλλά ήταν η φυσική του κατάσταση τόσο καλή που δεν μπορούσαμε να τον φτάσουμε και να φτάσουμε σε ένα σημείο να δούμε πού πραγματικά τέλειωνε την ημέρα του».