Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των νεκρών ψαριών από τον Παγασητικό και ο καθαρισμός του Ξηριά. Περισσότεροι από 250 τόνοι οδηγήθηκαν για αποτέφρωση και υγειονομική ταφή.

Για την «επόμενη ημέρα» του Παγασητικού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματιών που υπέστησαν ζημιά.

Οι επαγγελματίες του Βόλου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για την αναζήτηση των υπαιτίων για την οικονομική και οικολογική καταστροφή.

Κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται με την απαγόρευση κολύμβησης

Ο Δήμος Βόλου θα τοποθετήσει ειδική σήμανση με πινακίδες απαγόρευσης κολύμβησης σε όλο το μήκος της περιοχής αρμοδιότητάς του, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Η απαγόρευση θα αρθεί μετά από απόφαση του ΕΟΔΔΥ.

Πού απαγορεύεται η κολύμβηση

Με απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου απαγορεύεται η κολύμβηση σε ένα μεγάλο παραλιακό μέτωπο που αφορά ανατολικά και δυτικά την ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νεκρών ψαριών που ξεβράστηκαν το τελευταίο διάστημα από τη λίμνη Κάρλα στα νερά του Παγασητικού.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προσδιορίζει την περιοχή από την ακραία παραλία της Αγριάς στα ανατολικά και μέχρι την παραλία του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών στα δυτικά, όπου συμπεριλαμβάνονται δεκάδες αστικές και περιαστικές παραλιες και πλαζ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου και μεταξύ αυτών ο Αναυρος, οι Πλάκες, ο Ναυτικός Όμιλος, η Ακτή Ξενία, οι Αλυκές, ο Άγιος Στέφανος, η Αμαρυλλίς,η Κριθαριά, ο Μάραθος, οι Αμφάνες όπου και μέχρι πρότινος κυμάτιζαν Γαλάζιες Σημαίες.