Η μεταμόρφωση του σπιτιού σας με τη σωστή διακόσμηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ατμόσφαιρα και τη λειτουργικότητά του. Όλοι οι χώροι είναι εξίσου σημαντικοί καθώς έχουν διαφορετικούς ρόλους και βαρύτητα στην καθημερινότητά σας. Το πιο σωστό λοιπόν θα ήταν να τους αντιμετωπίσετε έτσι και στη διακόσμησή. 

Μπαλκόνι

Τα μπαλκόνια προσφέρουν μια υπέροχη επέκταση του χώρου σας και μπορούν να μετατραπούν σε φιλόξενα σποτ. Για να το αξιοποιήσετε στο έπακρο, η διακόσμηση του μπαλκονιού θα πρέπει να δίνει βάρος σε ορισμένα από τα παρακάτω. 

  1. Έπιπλα: Επιλέξτε συμπαγή και πολυλειτουργικά έπιπλα όπως πτυσσόμενες καρέκλες, μικρά τραπέζια ή παγκάκια με αποθηκευτικό χώρο. Επιλέξτε υλικά που αντέχουν στα στοιχεία, όπως επεξεργασμένο ξύλο ή μέταλλο. Το βάψιμο του ξύλου είναι μια καλή πρόταση καθώς μπορεί να δώσει ενδιαφέρον στον χώρο, προστατεύοντας παράλληλα τα έπιπλα.  
  2. Πράσινο: Φέρτε τη φύση στον χώρο σας. Οι κρεμαστές ζαρντινιέρες, οι κάθετοι κήποι και τα φυτά σε γλάστρες μπορούν να δημιουργήσουν μια πλούσια, φιλόξενη ατμόσφαιρα.
  3. Φωτισμός: Τα κρεμαστά φωτιστικά και τα φανάρια μπορούν να προσθέσουν μια ζεστή, μαγική λάμψη στο μπαλκόνι σας, καθιστώντας το ένα τέλειο σημείο για βραδινή χαλάρωση.

Μπάνιο

Η διακόσμηση του μπάνιου, πρέπει να το καθιστά έναν γαλήνιο και λειτουργικό χώρο. Δείτε πώς μπορείτε να το πετύχετε:

  1. Αποχρώσεις: Χρησιμοποιήστε ανοιχτά, ουδέτερα χρώματα για να δημιουργήσετε μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας. Τα μπλε, τα πράσινα και τα απαλά γκρι είναι εξαιρετικές επιλογές για ένα όμορφο αποτέλεσμα.
  2. Λύσεις αποθήκευσης: Μεγιστοποιήστε το χώρο με ράφια και νιπτήρα και καθρέφτη με ντουλάπια για να διατηρείτε το μπάνιο σας οργανωμένο και χωρίς ακαταστασία.
  3. Λεπτομέρειες: Προσθέστε προσωπικότητα με κομψές πετσέτες, κουρτίνες μπάνιου και διακοσμητικά αντικείμενα όπως κεριά και μικρά φυτά.

Χωλ

Το χωλ είναι ο άξονας που ενώνει όλους τους χώρους του σπιτιού και οφείλουμε να το συμπεριλαμβάνουμε στο στυλ που έχουμε αποφασίσει για το υπόλοιπο σπίτι. 

  1. Χρώμα και φως: Χρησιμοποιήστε ανοιχτά χρώματα στη διακόσμηση του χωλ, για να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο. Δοκιμάστε έναν ωραίο πολυέλαιο ή απλίκες τοίχου.
  2. Λειτουργικά έπιπλα: Ένα λεπτό τραπέζι, ράφια στον τοίχο ή ένας κομψός αποθηκευτικός χώρος μπορούν να κάνουν την διαφορά ανάμεσα σε ένα όμορφο και σε ένα ακατάστατο χωλ. 
  3. Καθρέφτες: Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τον χώρο και ενισχύουν τη συνολική φωτεινότητα.

Γραφείο

Ένα καλά σχεδιασμένο γραφείο στο σπίτι μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα:

  1. Χρώματα: Στην διακόσμηση του γραφείου, επιλέξτε χρώματα που προάγουν την ηρεμία. Τα μπλε και τα πράσινα είναι εξαιρετικά για συγκέντρωση, ενώ οι πιο ζεστοί τόνοι μπορούν να προσθέσουν ενέργεια στον χώρο.
  2. Εργονομικά Έπιπλα: Επενδύστε σε μια άνετη καρέκλα και ένα λειτουργικό γραφείο. Βεβαιωθείτε ότι η διάταξη σας υποστηρίζει την καλή στάση του σώματος και μειώνει την καταπόνηση. Μην διστάσετε να ανανεώσετε τα παλιά σας έπιπλα, χρησιμοποιώντας χρώματα ή βερνίκια ξύλου καθώς έτσι μπορείτε να προσαρμόσετε κομμάτια που αγαπάτε στον νέο, βελτιωμένο σας χώρο. 
  3. Οργάνωση: Διατηρήστε το γραφείο σας οργανωμένο με ράφια, αρχειοθήκες και έπιπλα οργάνωσης. Ένας τακτοποιημένος χώρος μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και να μειώσει το άγχος.