Θέλοντας να στείλει το μήνυμα «δεν είμαστε μόνοι μας… έχουμε ο ένας τον άλλον» η tattoo artist, Ρέα Πεδιαδιτάκη, μετατρέπει το Scripta Μanent Tattoo Studio σε ένα στούντιο αγάπης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από στήριξη.

«Η βασική μου ιδιότητα είναι πως είμαι μαμά ενός παιδιού με πάρα πολλές δυσκολίες και πάρα πολύ βαρύ ιατρικό ιστορικό και αυτό από μόνο του είναι έμπνευση και κίνητρο», τονίζει μιλώντας στο Newsbeast και εξηγεί πώς πήρε την απόφαση να κάνει μαραθώνιους για τους μικρούς της φίλους που τη χρειάζονται.

Η Ρέα Πεδιαδιτάκη είναι μητέρα του 7χρονου σήμερα Άγγελου, που όταν ήταν μόλις 1,5 μηνών προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και από τότε δίνει τον δικό του αγώνα έχοντας στο πλευρό του πάντα τους γονείς του.

Η Ρέα Πεδιαδιτάκη με τον σύζυγό της, Γιώργο Κατσαγώνη, και τον γιο τους, Λίνο

Ο μικρός στην ηλικία αλλά μεγάλος στην ψυχή «Λίνος», όπως τον αποκαλούν όσοι τoν γνωρίζουν, έχει αποδείξει ότι είναι ένας μαχητής της ζωής και έχει υποβληθεί σε δεκάδες χειρουργεία. Οι γονείς του και ιδιοκτήτες του Scripta Μanent Tattoo Studio πριν από περίπου έναν χρόνο, καθώς είχαν ανάγκη να μαζέψουν χρήματα για να καλύψουν τα ιατρικά έξοδα του αγοριού, είχαν πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία έναν Tattoo Love Marathon.

«Εδώ και καιρό ασχολούμαστε με εκστρατείες που βοηθούν παιδιά και αυτό αποφασίσαμε να συμβαίνει από εδώ και πέρα πιο ενεργά.

Αυτή την περίοδο τρέχει μία συγκεκριμένη εκστρατεία για τη Λάουρα που πρέπει να υποβληθεί σε ένα 4ο χειρουργείο, το οποίο είναι πολύ σοβαρό και έπειτα σε μεταμόσχευση μυελού.

Υπάρχει πιθανότητα το χειρουργείο αυτό να μην μπορεί να γίνει στην Ελλάδα και να χρειαστεί να μεταβούν στο εξωτερικό. Η μητέρα της που τη μεγαλώνει ολομόναχη δεν μπορεί να εργαστεί, καθώς η μικρή τη χρειάζεται συνεχώς δίπλα της.

Εμείς, ως ιδιοκτήτες του Scripta Manent Tattoo Studio, αλλά πρωτίστως ως γονείς ενός παιδιού με ιδιαιτέρως βαρύ ιατρικό ιστορικό, θέλουμε με όλη μας την αγάπη να στηρίξουμε τη Λάουρα και την οικογένειά της», λέει στο Newsbeast η Ρέα Πεδιαδιτάκη.

Η Ρέα Πεδιαδιτάκη

«Όταν είδα την ανταπόκριση, αισθάνθηκα τόσο ευγνώμων, που λέω δεν μπορεί να μείνει έτσι τόση αγάπη, πρέπει να την ανταποδώσω»

«Αφορμή του να πάρω την απόφαση να ασχοληθώ ενεργά με τους μαραθώνιους αγάπης για παιδιά σαφώς στάθηκε το ότι είμαι η μητέρα του Λίνου. Κάποια στιγμή πέρυσι χρειάστηκε οικονομική ενίσχυση του μικρού μας για τα ιατρικά του θέματα. Επειδή λοιπόν η δουλειά μας είναι τα tattoos, αποφασίσαμε με τον μπαμπά του να κάνουμε έναν μαραθώνιο κατά τον οποίο όποιος ερχόταν να κάνει τατουάζ ήξερε ότι βοηθάει στην αποκατάσταση του παιδιού και την αποπληρωμή των χειρουργείων του. Έτσι ξεκίνησε αυτή η ιστορία με τις εκστρατείες αγάπης και τατουάζ. Στην πορεία όταν είδα την ανταπόκριση, αισθάνθηκα τόσο ευγνώμων, που λέω δεν μπορεί να μείνει έτσι τόση αγάπη, πρέπει να την ανταποδώσω», σημειώνει.

«Εκείνη την περίοδο συμπτωματικά το παιδί μίας φίλης μου είχε βγει από το νοσοκομείο και έπρεπε στο σπίτι τους να τοποθετηθεί ένα αναβατόριο. Έτσι η δεύτερη εκστρατεία έγινε για τον Λευτέρη και στη συνέχεια ήρθε η τρίτη που πραγματοποιήθηκε μέσω του οργανισμού “Πράξη Αγάπης” για ένα κοριτσάκι που προέκυψε ένα θέμα στην καρδιά του. Το ένα έφερνε το άλλο, με αποτέλεσμα αυτό να γίνει σκοπός μας».

Ο Γιώργος Κατσαγώνης

Στόχος της, όπως μας εξηγεί η tattoo artist Ρέα, είναι οι εκστρατείες της ίδιας και του συζύγου της, Γιώργου Κατσαγώνη, μέσα από το Scripta Μanent να συνεχιστούν και όλο και περισσότερα παιδιά να βοηθηθούν.

«Προγραμματίζουμε όλο αυτό να πάρει και νομική μορφή, να είναι δηλαδή ένας σύλλογος ενίσχυσης παιδιών με το όνομα “Moms of Superheroes”», υπογραμμίζει μιλώντας στο Newsbeast.

«Η ιδέα για τη δημιουργία του οργανισμού Moms of Superheroes αποτέλεσε μία έμπνευσή μου με στόχο να κοινοποιήσω τον καθημερινό αγώνα για την ανατροφή του Λίνου, τις θεραπείες και τα αλλεπάλληλα αναγκαία χειρουργεία, να στηλιτεύσω τα κακώς κείμενα του συστήματος και να περάσω ένα μήνυμα συμπαράστασης και ενθάρρυνσης σε χιλιάδες γονείς με παρόμοια περιστατικά. Έχει έρθει η ώρα, σε μια κοινωνία που θέλει να αποκαλείται σύγχρονη, ευαίσθητη και ανθρωποκεντρική, να υλοποιηθεί η ιδέα μας, με νομική πλέον υπόσταση, κάτω από την οποία θα ενωθούν και θα εκπροσωπηθούν οι γονείς των ιδιαίτερων αυτών παιδιών, να επιδιώξουμε και να κατακτήσουμε μαζί το ίσο μέλλον τους», εξηγεί και προσθέτει: «Σκοπός της εταιρείας μας είναι: α) η ευρεία ενημέρωση του κοινού για τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις ανάγκες των παιδιών με γενετικές ή επίκτητες δυσκολίες που οφείλονται κατά βάση σε εγκεφαλικές διαταραχές, και β) η διοργάνωση δράσεων με στόχο την οικονομική ενίσχυση των γονέων και κηδεμόνων τους για την κάλυψη των αναγκών αυτών».

«Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας μπορεί να απευθυνθεί στις σελίδες μας στο Instagram scripta_manent_tattoo_rea και moms.of.superheroes», αναφέρει κλείνοντας η Ρέα Πεδιαδιτάκη, λέγοντας «δεν είμαστε μόνοι μας έχουμε ο ένας τον άλλον» και προτρέποντας όποιον έχει ανάγκη είτε να της στείλει μήνυμα είτε να της τηλεφωνήσει άμεσα.