Στην κατάσταση της υγείας του νεογέννητου βρέφους αναφέρθηκε ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία, ο οποίος αρνήθηκε να επιτρέψει στις κοινωνικές υπηρεσίες να επισκεφθούν το σπίτι στο οποίο διαμένουν, προκειμένου να ελέγξουν αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να μεγαλώσει ένα μωρό.

«Είναι καλύτερα, σιτίζεται με το γάλα της μητέρας του σε μεγαλύτερο βαθμό. Πάει καλά και περιμένουμε να έρθει σε μια κατάσταση, για να μπορεί η μητέρα του να το θηλάσει φυσικά. Μέχρι τώρα είχε μια καθυστέρηση στο κέντρο του θηλασμού… Ελπίζουμε να πάει καλά», δήλωσε ο πατέρας της οικογένειας στην εκπομπή «LiveNews».

Στη συνέχεια ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης θέλησε να σχολιάσει την απόφαση των κοινωνικών υπηρεσιών να ελέγξουν το μέρος που θα μεγαλώσει το νέο μέλος της οικογένειας, αναφέροντας ότι «τα παιδιά είναι ευθύνη των γονιών τους. Τα παιδιά ανήκουν στους γονείς».

Για την άρνηση της συζύγου του να επισκεφτεί νοσοκομείο, για να γεννήσει, ο κ. Καλαϊτζιδάκης αναφέρει ότι για αυτό ευθύνεται το κράτος, καθώς όσο ζούσαν στο υπόγειο λαγούμι στην ορεινή Κορινθία το κράτος εκφόβισε τη σύζυγό του, η οποία αναγκάστηκε να καταφύγει σε άγνωστο μέρος, για να μην εμφανιστεί στις Αρχές.

«Την κυνηγούσαν πάνω στα βουνά. Επειδή της έκανε μήνυση κάποιος, 140 αστυνομικοί κυνηγάνε εγκύους και μωρά πάνω στα βουνά. Προσπαθούμε την τρίχα να την κάνουμε τριχιά», υποστήριξε ο παλαιοχριστιανός.

«Έπαιξαν κορώνα γράμματα τη ζωή του βρέφους, αλλά και της μητέρας. Η μητέρα είχε ακατάσχετη αιμορραγία, γνώριζε πως δεν μπορούσε να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για την κατάσταση της υγείας του βρέφους, το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.