Σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ της Δευτέρας στην Εύβοια και έγινε αισθητός και στην Αττική.

Η σεισμική δόνηση ήταν, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, μεγέθους 4,5 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στη Βόρεια Εύβοια, 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15,4 χιλιόμετρα.

Ψυχραιμία» συνιστά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, «θα υπάρξουν μετασεισμοί» λέει ο Άκης Τσελέντης

Ο Άκης Τσελέντης, Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μιλώντας στην εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές» του Action24, είπε ότι «θα υπάρξει ακολουθία μετασεισμών» γιατί ο σεισμός είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος.

«Αν δει κανείς τη σεισμικότητα της περιοχής τις τελευταίες επτά μέρες, υπάρχει πολύ μεγάλη ακολουθία μικροσεισμών. Μας έχει συνηθίσει η περιοχή αυτή με τέτοια γεγονότα. […] Αν και είναι νωρίς για έναν επιστήμονα να λέει κάτι τέτοιο, προσωπικά δεν βλέπω λόγο ανησυχίας, το εντάσσω στη συνήθη σεισμικότητα γιατί δεν βλέπω κάποιο μεγάλο ρήγμα στην περιοχή αυτή» πρόσθεσε.

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ΕΡΤNews εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για τη συγκεκριμένη περιοχή και πρόσθεσε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή Ψαροπούλι. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», ανέφερε.

«Σεισμός μεγέθους 4,5 με επίκεντρο 4 χλμ από Βασιλικά Β. Ευβοίας. Αισθητός και στην Αττική. Παραμένουμε ψύχραιμοι. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε δεδομένου ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία.  Ψυχραιμία!» έγραψε σε ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σεισμός μεγέθους 4,5 με επίκεντρο 4 χλμ από Βασιλικά Β. Ευβοίας. Αισθητός και στην Αττική. Παραμένουμε ψύχραιμοι. Αύριο…

Posted by Gerasimos Papadopoulos on Monday, August 26, 2024

Υπενθυμίζεται ότι τα δεδομένα για τον σεισμό, που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το Newsbeast παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Σεισμός στην Ελλάδα και στον κόσμο: ενημερωθείτε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν.