Στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες ένας βρέφος μόλις πέντε μηνών, το οποίο προσβλήθηκε από το μικρόβιο της σαλμονέλας και πλέον νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική. Το γεγονός αποκάλυψε στο Ράδιο Κρήτη ο επόπτης της Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Παπαδάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι επίσης ένα 10χρονο παιδί νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική.

Η περίπτωση του 5 μηνών βρέφους δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό, το μικρόβιο να μεταδόθηκε στο βρέφος από μία λάθος κίνηση των γονέων, οι οποίοι ενδεχομένως να άγγιξαν με γυμνά χέρια ωμό κρέας ή κάποιο άλλο ωμό φαγητό και στη συνέχεια αντικείμενα του βρέφους, ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο και όπως αναφέρειι το ekriti.gr, η νόσηση από σαλμονέλα είναι πιο σοβαρή από τη νόσηση με νοροϊό και για τον λόγο αυτό τα παιδιά κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως εξήγησε, τα συμπτώματα της σαλμονέλλωσης είναι η γαστρεντερίτιδα, οι εμετοί, οι διάρροιες και η αδυναμία σίτισης. Ο επόπτης δημόσιας υγείας επέστησε την προσοχή στους γονείς σχετικά με το μικρόβιο της σαλμονέλας επισημαίνοντας ότι οι κινήσεις μέσα στο σπίτι ειδικά όταν έχουμε μικρά παιδιά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές.