Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής μετά τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ της περιοχής. Ο άτυχος νεαρός έχασε τη ζωή του αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν έσπασε το κάθισμα παιχνιδιού Crazy Dance, στο οποίο επέβαινε μαζί με τον αδερφό του, χτύπησε στο κεφάλι και σκοτώθηκε.

Αυτόπτης μάρτυρας, γονέας άλλων παιδιών, μίλησε στο ThessToday για όσα έγιναν εκείνη την ώρα: «Ήμουν μπροστά στο παιχνίδι, ακούσαμε έναν πολύ δυνατό θόρυβο και είδαμε τα παιδιά να πετάγονται προς τα πίσω. Είχε κόσμο μέσα στο παιχνίδι.

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τραβήξω τα παιδιά μου πιο κάτω, γιατί φοβήθηκα μην πεταχτούν κομμάτια από το μηχάνημα και τραυματιστούν τα παιδιά.

Και μετά τρέξαμε απευθείας πάνω στο παιδί. Ο ένας αδερφός ήταν μαζί με το παιδί, μπροστά στη μητέρα και τον μικρό αδερφό τους. Μέσα σε δευτερόλεπτα έγιναν όλα. Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω».

Για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, ο οποίος συνελήφθη μετά το τραγικό περιστατικό, είπε: «Είμαι χρόνια εδώ παραθεριστής. Ο ιδιοκτήτης είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας, τα συντηρεί, τα προσέχει. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, όλα τα παιδιά τα βλέπει σαν δικά του. Δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάτι από κάποια συντήρηση. Δεν ήταν εδώ όταν έγινε το συμβάν».

Μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής πρόσθεσε πως «φαίνεται ότι το καρεκλάκι έχει σπάσει στη μέση και φαινόταν αρκετά σκουριασμένο».

Την ίδια ώρα αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού.

Συγκλονίζει ο αδερφός του 19χρονου – «Ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα»

«Είμαστε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι, μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο.

Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος», είπε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ ο αδερφός του 19χρονου.