Καμένα σπίτια και επιχειρήσεις άφησε πίσω της η καταστροφική φωτιά στη βορειοανατολική Αττική, ενώ στο Πάτημα Χαλανδρίου μία 63χρονη γυναίκα –μητέρα δύο παιδιών– βρήκε φριχτό θάνατο. Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε απανθρακωμένη.

Οι συνάδελφοί της, οι οποίοι είναι συντετριμμένοι, της φώναζαν να φύγει αλλά προφανώς εγκλωβίστηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά κινήθηκε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να κυκλώσει την επιχείρηση και έτσι οι εργαζόμενοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, επειδή δεν μπορούσαν να βγουν από μπροστά, αποφάσισαν να βγουν από την πίσω πόρτα και να πηδήξουν στο έδαφος από ένα μπαλκονάκι.

Παρότρυναν και την 63χρονη να εγκαταλείψει το κτίριο, αλλά ήταν φοβισμένη. Δεν μπορούσε να πηδήξει από τόσο μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω, να πάει στο μπάνιο, ίσως για να ρίξει νερό πάνω της κι ενδεχομένως αργότερα να έχασε και τις αισθήσεις της και τελικά βρέθηκε εκεί απανθρακωμένη.

Τη νύχτα ήρθε στο σημείο κλιμάκιο του εγκληματολογικού της αστυνομίας για να συλλέξει στοιχεία. Διενεργείται επίσης προανάκριση και είναι υπό διερεύνηση τα αίτια και οι συνθήκες της τραγωδίας.

Η γυναίκα ήταν μητέρα δύο παιδιών και η οικογένειά της, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο εξωτερικό.

Το εσωτερικό της επιχείρησης ακόμα καπνίζει, ενώ έχει καταρρεύσει η οροφή. Πολλά σπίτια και καταστήματα στην περιοχή έχουν επίσης καεί ολοσχερώς.