Με τρεμάμενη φωνή και με δάκρια στα μάτια ο εποχικός πυροσβέστης, που τραυματίστηκε στη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια τη Δευτέρα 29/7, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε με τον συνάδελφό του στην προσπάθειά τους να την περιορίσουν.

«Κατεβαίνοντας για να κάνουμε την κατάσβεση οι άνεμοι ήταν πολύ δυνατοί, μας κύκλωσε η φωτιά πολύ γρήγορα. Βάλαμε όπισθεν στο αυτοκίνητο και προσπαθήσαμε να μη μας κυκλώσει, εν τέλει μας κύκλωσε και εγώ πήγα να καώ», δήλωσε αρχικά ο πυροσβέστης στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού «STAR».

«Έτρεξα γύρω στα 800 μέτρα, με προσπέρναγε η φωτιά, προσπέρναγε το αμάξι, προσπαθήσαμε να επιβιώσουμε και εγώ και ο συνάδελφος, καταφέραμε να είμαστε εδώ με τις οικογένειές μας πάλι, να έχουμε αγκαλιά τα παιδιά μας», είπε εμφανώς συγκινημένος ο εποχικός πυροσβέστης που μπήκε μέσα στη φωτιά, προσπαθώντας να τη σβήσει.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του, κάηκε στο χέρι και στο μάγουλο, καθώς η ένταση της φλόγας ήταν τέτοια που πέρασε μέσα από τον ειδικό εξοπλισμό. «Φορούσα τον εξοπλισμό μου και έχει περάσει η φωτιά και με έχει κάψει από τον εξοπλισμό».

Το παράπονο της γυναίκας του

«Όλα αυτά τον χειμώνα θα τα ξεχάσουν, αυτό είναι το θέμα. Εμένα με νοιάζει που είναι εδώ, που είναι καλά, στα παιδάκια του», είπε χαρακτηριστικά.