Σε εξέλιξη βρίσκεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στα Ριζιανά, στα όρια Δήμου Λαγκαδά. Η πυρκαγιά προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συνολικά, κινητοποιήθηκαν 41 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων της 2ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.). Επιπλέον, 10 πυροσβεστικά οχήματα βρέθηκαν στην περιοχή, παρέχοντας τις απαραίτητες υποδομές για την καταπολέμηση της φωτιάς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης δύο αεροσκάφη (Α/Φ) και δύο ελικόπτερα (Ε/Π), προσφέροντας εναέρια υποστήριξη και συμβάλλοντας στην ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Τα εναέρια μέσα ήταν κρίσιμα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της φωτιάς σε δυσπρόσιτες περιοχές του δάσους.

Σύμφωνα με το σάιτ livelagadas.gr η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων ενισχύθηκε από εθελοντές, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Επιπλέον, υδροφόρες οχήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και μηχανήματα έργου συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιχείρηση, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.