Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στη Λ. Καραμανλή στο ρέμα της Χελιδονούς στο δήμο Αχαρνών σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης ενώ η μάχη των πυροσβεστών συνεχίζεται σε διάσπαρτες εστίες όλο το βράδυ ενώ έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια.

Λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα οι πυροσβέστες έσβηναν εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία χορτολιβαδικής έκτασης ενώ παράλληλα επιχειρούσαν και στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε μια βιομηχανία χάρτου.

Μετά τις 5:15 η εικόνα είναι ακόμη καλύτερη χωρίς ενεργά μέτωπα παρά μονάχα στο εργοστάσιο χαρτικών, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Ο δήμαρχος Αχαρνών δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως η φωτιά έχει μπει ήδη σε δύο εργοστάσια ένα ξυλείας κι ένα με πλαστικά ενώ καίγονται και απόθηκες.

Υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις στην περιοχή.

Οι φλόγες σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία κάψανε κάποια κτίρια επιχειρήσεων χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστή η ζημιά που έχει προκληθεί αφού το συμβάν είναι σε εξέλιξη.

Posted by Mixalis Vrettos on Tuesday, July 9, 2024

Επιχειρούν στο σημειό 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα καθώς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ μετά από ενημέρωση της Πυροσβεστικής η εικόνα της φωτιάς μετά τις 1:30 τα ξημερώματα είναι βελτιωμένη.

Posted by Mixalis Vrettos on Tuesday, July 9, 2024

Δυο φορές ήχησε το 112

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ήχησε το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους της εύρυτερης περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στις 00:20 το 112 χτύπησε ξανά και ζητά από τους κατοίκους που μένουν κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να μείνουν μέσα και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του έντονου καπνού.

Εκτροπές οχημάτων

Η Τροχαία διενεργεί εκτροπές οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή και αναλυτικότερα στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου. Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών 1) στη Λ. Καραμανλή και Δεκελείας, 2) στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας, 3) στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος και 4) στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου. Τέλος σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών, στη συμβολή των οδών Σπύρου Βρεττού και Κύπρου ρεύμα προς Σπύρου Βρεττού.

Δείτε εικόνες: