Μετά από μία δύσκολη μάχη της Πυροσβεστικής με εναέρια μέσα και πυροσβέστες στο πεδίο και με καιρικές συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες για κατάσβεση πυρκαγιάς λίγο πριν από τις 21:30 η φωτιά στη Σταμάτα οριοθετήθηκε και πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η φωτιά στη Σταμάτα δεν έχει ενεργό μέτωπο, όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, το βράδυ της Κυριακής (30/6).

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν τόσο στη Σταμάτα όσο και στην Κερατέα όλο το βράδυ, διαβεβαίωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Λόγω της φωτιάς -που έγινε αντιληπτή από drone της Πυροσβεστικής- μήνυμα του 112 εστάλη αρχικα στους κατοίκους της Σταμάτας, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στη συνέχεια εστάλησαν νέα μηνύματα από το «112» στους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή Γαλήνη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά αλλά και σε όσους βρίσκονται στη Ροδόπολη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά.

Μήνυμα του 112 για τους καπνούς στον Διόνυσο: «Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Στις 17:45 εστάλη μήνυμα από το 112 και για την περιοχή του Διονύσου. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή του Διονύσου. Αν βρίσκεται στην περιοχή παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Δείτε βίντεο του Newsbeast από τη φωτιά

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον δήμο Διονύσου

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Σταμάτας η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της συμβολής με την λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως στον Άγιο Στέφανο, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος

-Πλατεία Σταμάτας

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια

-Λ. Δροσιάς Σταμάτας και λ. Ροδοπόλεως

-Αγίου Ιωάννη και Γαλήνης

-Διονύσου και Καίρη

-Διονύσου και Θησέως

-Διονύσου και Ρόδων

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσσα

-Χέλμου και Μαραθώνος

-Διονύσου στο ύψος του Αγίου Πέτρου γίνεται εκτροπή προς Πεντέλη