Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τρίτης στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην πυρκαγιά στην περιοχή Ακούμια Ρεθύμνου Κρήτης επιχειρούν 131 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η εικόνα φαίνεται πως είναι καλύτερη το πρωί της Τετάρτης 26/6, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετά σημεία με ενεργές καύσεις, που όμως αντιμετωπίζονται.

Πρόκειται για ένα μέτωπο που έχει έκταση δύο χιλιομέτρων και ξεκινά από τα Σαχτούρια, τα Ακούμια και φτάνει μέχρι την Αγία Παρασκευή, καίγοντας χορτολιβαδική κυρίως έκταση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Λίγο πριν από τις 02:00 το πρωί εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, σήμερα το πρωί θα πετάξει ελικόπτερο της Π.Υ. από το Ηράκλειο στον τόπο της φωτιάς, προκειμένου να προχωρήσει σε ρίψεις, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Εξωτερική φωτογραφία αρχείου