Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μεγάλο μέτωπο φωτιάς που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης 25/06 στο Ρέθυμνο.

Λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης εστάλη μήνυμα στις περιοχές Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση για να βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανότητα εκκένωσης.

Αυτήν την στιγμή στο σημείο επιχειρούν 75 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 24 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες των δήμων.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γ. Ταταράκης τόνισε στο ΑΠΕ ότι η έκταση της φωτιάς είναι ισχυρή, με τις πυροσβεστικές και άλλες δυνάμεις που συνδράμουν, να έχουν δύσκολο έργο λόγω και του ανάγλυφου της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Cretalive, από το μέτωπο της πυρκαγιάς, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λιοδάκης, «είναι ένα δύσκολο μέτωπο ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολη την πυρόσβεση…Οι φλόγες δεν απειλούν τον οικισμό, σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με τις πληροφορίες ενώ, δεν έχει ληφθεί, προς το παρόν, απόφαση για εκκένωση οικισμών ή ξενοδοχείων».

«Το μέτωπο είναι δυστυχώς πολύ μεγάλο, πάνω από 2 χιλιόμετρα! Συνδράμουμε με όσα μέσα χρειάζεται, είναι βέβαιο ότι δεν θα τεθεί άμεσα υπό έλεγχο. Σε αυτή τη φάση δεν απειλούνται οικισμοί, όμως την Τετάρτη έχουμε επίπεδο ετοιμότητας 4 και ισχυρούς ανέμους! Ο κίνδυνος θα είναι πολύ μεγάλος αν δεν οριοθετηθεί η φωτιά», επισήμανε από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας της ΠΕ Ρεθύμνου, Μ. Σαρρής.

«Η κινητοποίηση της Περιφέρειας είναι πολύ μεγάλη, με μηχανήματα, υδροφόρες και ό,τι χρειαστεί για να συνδράμουμε την επιχείρηση της πυρόσβεσης με τη δημιουργία ζωνών πυρόσβεσης και ό,τι άλλο απαιτηθεί», επισήμανε στο ίδιο μέσο ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, Μανώλης Παραβολιδάκης που από την πρώτη στιγμή είναι επί ποδός.

Η πυρκαγιά αποτελεί πλήγμα για το περιβάλλον της περιοχής, καθώς καίει δασικές και αγροτολιβαδικές εκτάσεις.