Ακόμη μια δύσκολη μέρα για την πυροσβεστική, αφού τα «πύρινα» μέτωπα σε Νέα Αρτάκη και Πλατανίτη Ναυπακτίας μαίνονται και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Νέα Αρτάκη

Οροθετήθηκε και πλέον είναι υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στον υγροβιότοπο Κολοβρέχτης κοντά στα Ψαχνά της Ευβοίας. Για περισσότερο από 2 ώρες επίγειες (61 πυροσβέστες με 20 οχήματα) και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης εθελοντές αλλά και υδροφόρα και χωματουργικά μηχανήματα των ΟΤΑ, έδωσαν μια πραγματική μάχη κυνηγώντας τις φλόγες κοντά στις αυλές των σπιτιών.

Στη μάχη για τον έλεγχο της πυρκαγιάς 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη έριξαν δεκάδες τόνους νερό για να σταματήσουν τις φλόγες που βοηθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους απείλησαν τον οικισμό Ζέφυρος και ιδιαίτερα την περιοχή Βολέρι, όπου οι κάτοικοι πήραν μήνυμα από το112 να μετακινηθούν προς την Ν. Αρτάκη.

Δείτε βίντεο που δημοσιεύεται στο evima.gr

Εκκενώνονται οικισμοί στον Πλατανίτη, ισχυρές οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Στον Πλατανίτη επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Πυροσβέστες από Πάτρα και Αίγιο έχουν μεταβεί στην περιοχή και συνολικά μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης 75 άτομα, με τρία πεζοπόρα τμήματα, 25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Το 112 καλεί τους κατοίκους των οικισμών Μολύκρειο και Φραγκέικα να απομακρυνθούν προς το Αντίρριο. Για λόγους ασφαλείας έχουν κλείσει στην περιοχή η Ιόνια οδός και ο δρόμος Αντιρρίου – Ναυπάκτου.

Όπως φαίνεται από το βίντεο που μεταδίδει το nafpaktianews οι φλόγες απειλούν κατοικίες, καθώς βρίσκονται αρκετά κοντά.

«Είναι πολύ δυνατό το μέτωπο»

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από τη φωτιά κοινότητες».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», συμπληρώνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».

Canadair προσέκρουσε σε πεύκο

Ένα απρόοπτο περιστατικό έλαβε χώρα στον Πλατανίτη, την ώρα που δίνεται μάχη για να μην μπει η φωτιά σε κατοικημένη περιοχή, με τις φλόγες να είναι σε απόσταση αναπνοής από τις αυλές των σπιτιών.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, τη στιγμή που το Canadair επιχειρούσε, προσέκρουσε σε ένα πεύκο. Ευτυχώς, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με τον κυβερνήτη να συμβάλει στη μάχη με τις φλόγες.

Η ώρα που βρίσκει το αεροπλάνο, σε πεύκο!😢

Posted by Ελένη Λάμπρου on Tuesday, June 25, 2024

Ένα ακόμη μέτωπο σε Βόνιτσα, οριοθετήθηκε η φωτιά στη Χαλκιδική

Φωτιά υπάρχει και στον Παλιάμπελο Βόνιτσας. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες, 6 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Επίσης, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής επιχείρησαν 22 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 1 ελικόπτερο, θέτοντας υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Να σημειωθεί ότι και στα δύο μέτωπα σε Βόνιτσα και Χαλκιδική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά σε ξερά χόρτα στο Βόλο

Κλήση για φωτιά σε έκταση με ξερά χόρτα, έλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Συγκεκριμένα πρόκειται για έκταση που βρίσκεται στον κόμβο προς το Σέσκλο. Στην περιοχή βρέθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερις άνδρες με σκοπό να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.