Με πλωτό του λιμενικού έφτασε στη Σύμη από τη Ρόδο ο ιατροδικαστής, για να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του 67χρονου παρουσιαστή, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής από συνεργείο της ΕΡΤ, το οποίο βρισκόταν επάνω σε σκάφος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ιατροδικαστής φέρεται να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ εξαιτίας της προχωρημένης σήψης είναι δύσκολο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του παρουσιαστή.

Πάντως, έως τώρα, ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να διαπιστώσει αν ο 67χρονος είχε πτώση από τα βράχια, ενώ από τα λιγοστά που μπορεί να διακρίνει στη σορό δεν «βλέπει» να φέρει χτυπήματα.

Μάικλ Μόσλεϊ

Πώς εντοπίστηκε η σορός

Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής (09/06) ο παρουσιαστής, Μάικλ Μόσλεϊ, του οποίου τα ίχνη είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Τετάρτη (05/06) στη Σύμη.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο 67χρονος βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας επάνω σε βράχια και σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία, ενώ τη σορό παρατήρησε συνεργείο της ΕΡΤ, που βρισκόταν επάνω σε σκάφος μαζί με τον δήμαρχο Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

«Είπα στον καμεραμάν: “Δεν τραβάς, μήπως δούμε κάτι, που δεν βλέπουμε με τα μάτια;“», ανέφερε ο δήμαρχος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ φαίνεται τελικά πως ο παρουσιαστής κατευθύνθηκε προς την Αγία Μαρίνα, αντίθετα με τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει έως τώρα, ότι, δηλαδή, είχε προορισμό του τη χώρα.

Μάικλ Μόσλεϊ

Ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας είπε ότι ο άνδρας διέσχισε μέσα στον καύσωνα την απότομη πλαγιά και λίγο πριν φτάσει στην παραλία ζαλίστηκε ή σκόνταψε.

«Η Πυροσβεστική είχε δώσει το συγκεκριμένο σημείο για έρευνα και μαζί με έναν καμεραμάν αποφασίσαμε να τραβήξουμε πλάνα από την περιοχή, προσεγγίζοντας από θαλάσσης με μια βάρκα. Είπα στον καμεραμάν να τραβήξει με την κάμερα, μήπως προκύψει κάποιο στοιχείο, που δεν μπορεί να πιάσει το ανθρώπινο μάτι. Επιστρέφοντας από τη βάρκα, εντοπίσαμε τρία αντικείμενα και εν συνεχεία τον άνθρωπο που πιθανότατα ψάχναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, κάποια στιγμή η κάμερα κατέγραψε ένα αντικείμενο σε κοντινή απόσταση από την παραλία. Όταν έκαναν ζουμ, παρατήρησαν να γυαλίζει ένα αντικείμενο, κάτι σαν ρολόι. Στη συνέχεια πλησίασαν στο σημείο και εντόπισαν τη σορό του 67χρονου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σορός φέρει ένα τραύμα στο κεφάλι, ενώ αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ο οποίος μεταφέρεται στη Σύμη με σκάφος του λιμενικού από τη Ρόδο.