Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε μετά από ανατροπή βυτιοφόρου στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου το βράδυ της Παρασκευής 07/06 που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ήταν δύσκολη επιχείρηση καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου κι ευτυχώς δεν επέκταθηκε.

Άρθηκαν τα μέτρα κυκλοφορίας

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία άρθηκαν οι εκτροπές στην εθνικής οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο στα εξής σημεία:

  • Στα διόδια Ελευσίνας
  • Στα διόδια Καλαμακίου
  • Στους Αγίους Θεοδώρους.

Σύμφωνα με την Τροχαία τα οχήματα θα εξέρχονται στο κόμβο Λουτρακίου και εισέρχονται στο κόμβο Επιδαύρου.

Στο σημείο όμως η κίνηση είναι αυξημένη λόγω του ατυχήματος που ακινητοποίησε δεκάδες οχήματα.

Πρόβλημα υπάρχει στην αερογέφυρα κάτω από την οποία εξετράπη το βυτιοφόρο, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε αυτή.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Το συγκεκριμένο ρεύμα (από Αθήνα προς Κόρινθο) θα μείνει κλειστό για τις επόμενες ώρες, με την κυκλοφορία να συνεχίζεται μέσω εκτροπής, καθώς οι μηχανικοί εκτιμουν ότι θα πρέπει να γίνει καθαίρεση τμημάτων της αερογέφυρας στο σημείο, κάτι από θα χρειαστεί χρόνο. Για το χρόνο που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, όταν ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις των μηχανικών.

Στο ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα γίνεται αναστροφή των εγκλωβισμένων (ουρά περίπου 1 χλμ). Το συγκεκριμένο ρεύμα πρόκειται να ανοίξει σε λίγη ώρα καθώς σε αυτό το σημείο δεν φαίνεται να έχει υποστεί βλάβες η αερογέφυρα.

Φωτιά και εκρήξεις μετά την ανατροπή

Το βυτιοφόρο ανετράπη στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο 75,5ο χλμ, στο σημείο της γέφυρας του Ισθμού  λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Στο σημείο εκδηλώθηκε  φωτιά με αποτέλεσμα να επικρατήσει στο σημείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν εκρήξεις.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα που υπέστη κατά την ανατροπή, ενώ δεν φέρει εγκαύματα.

Εξαιτίας της φωτιάς είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων με ακινητοποιημένα οχήματα., κυρίως στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας.

Εκτός από την εθνικη έχει διακοπεί και η κυκλοφορία του προαστιακού

Ο Ταχιάος βρίσκεται εκεί

Στο σημείο βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου που διενεργούν τον έλεγχο στατικότητας της γέφυρας με κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιουχων.

Είχε σταλεί 112

Εστάλη μήνυμα από το 112 σε κατοίκους ορισμένων περιοχών το οποίο ενημερώνει τους οδηγούς για την ύπαρξη της φωτιάς καθώς και για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έριξαν στο σημείο ειδικό κατασβεστικό υγρό ενώ επιχείρησαν  28 πυροσβέστες με εννιά οχήματα.