Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου, θα χτυπήσει ο καύσωναςπου θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας θα υπάρξει από τη Δευτέρα, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου και ρεκόρ θερμοκρασιών να καταγράφεται, όπως όλα δείχνουν, προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

«Την Τρίτη η ζέστη θα είναι έντονη σε όλη τη χώρα, με τα πρώτα 40άρια στα ανατολικά ηπειρωτικά», ανέφερε στην εκπομπή «Live News» η μετεωρολόγος του Mega, Χριστίνα Ρήγου.

Όπως τόνισε, από την Τρίτη και μετά η Αττική θα βλέπει το θερμόμετρο μόνο να ανεβαίνει. Σχηματάρι, Γέρακας, Μαραθώνας και Νέα Μάκρη ίσως φτάσουν και τους 43 βαθμούς, ενώ η βόλτα στο κέντρο της Αθήνας θα μοιάζει μάλλον απαγορευτική.

Τους 40 βαθμούς ίσως αγγίξει και η συμπρωτεύουσα, ωστόσο κατηφορίζοντας προς τη Λάρισα οι θερμοκρασίες ολοένα και ανεβαίνουν. Αυτές σε συνδυασμό με τους ήπιους ανέμους που θα πνέουν θα κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Η Θεσσαλία, η Βοιωτία, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, η Εύβοια, η Αττική, η Πελοπόννησος, η Αργολίδα, η Μεσσηνία, η Αρκαδία, η Κρήτη αλλά και νησιά του Αιγαίου θα κοκκινίσουν στον χάρτη.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν κορύφωση την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με το Άργος (42°C), τη Χαλκίδα (43°C), τη Ρόδο (43°C) και το Αρκαλοχώρι (43°C) στην Κρήτη να αναμένεται να ζήσουν έναν παρατεταμένο καύσωνα άνω των 42 βαθμών Κελσίου.

Το κύμα καύσωνα αναμένεται να υποχωρήσει από τις 15 Ιουνίου και μετά.

Καλλιάνος: Έρχεται ισχυρός καύσωνας από Τυνησία, Αλγερία και Λίβανο

Για έντονο καύσωνα και θερμοκρασίες έως και 45 βαθμούς κάνει λόγο και ο Γιάννης Καλλιάνος, καθώς θερμές μάζες από Τυνησία, Αλγερία και Λίβανο θα εισβάλουν ταυτόχρονα στη χώρα μας.

Ο μετεωρολόγος σημειώνει στην ανάρτησή του πως «Χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο, και με κάθε επιφύλαξη γιατί κάποια δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα αναμένονται θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 41-42°C και θα φτάσουν και τους 43-44°C στα ευπαθή στη ζέστη πεδινά τμήματα. Για το αν ο υδράργυρος δεν φτάσει τους 44°C ή αν ξεπεράσει ακόμη και τους 44°C, είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια αυτή την ώρα. Την Κυριακή νομίζω θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο».

ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΤΡΙΤΗΣΠροετοιμαστείτε σιγά σιγά, διότι από την ερχόμενη Τρίτη 11…

Posted by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Friday, June 7, 2024