Με αφορμή τις πρόσφατες διακρίσεις των ελληνικών ομάδων στη Superleague, στο Final 4 και Conference League, στο Δημοτικό Σχολείο «International School of Piraeus», οι μαθητές του Β1 και  η εκπαιδευτικός τους Κηρύκη Μαντώ, με τη συνεχή ενθάρρυνση της διευθύντριας του σχολείου, κυρίας Μαρίκας Βαλσαμίδου και της υπεύθυνης του Δημοτικού, κυρίας Αντωνίας Δαπόντη για δράσεις ενσυναίσθησης και ευαισθητοποίησης, πήραν την πρωτοβουλία και θέλησαν να περάσουν μέσα από τη δική τους φωνή το μήνυμα κατά της βίας στον αθλητισμό.

Συζήτησαν για τη χαρά της νίκης, την ομαδικότητα και τον οπαδισμό. Μίλησαν για το πώς διαχειριζόμαστε μία ήττα, για τους φιλάθλους που πρέπει να υποστηρίζουν την ομάδα τους με ευγένεια, για τον σεβασμό στους αντιπάλους, για τον συναγωνισμό κι όχι τον ανταγωνισμό και για το ότι ο αθλητισμός πρέπει να «ενώνει» τους ανθρώπους κι όχι να τους χωρίζει. Γιατί θα πρέπει η προσπάθεια, το ήθος κι οι αξίες που έχουμε δείξει σε όλη τη διαδρομή μας, να μετράει περισσότερο από το αποτέλεσμα.

Κόκκινοι, πράσινοι, κίτρινοι, ασπρόμαυροι… είναι μόνο χρώματα! Δεν πρέπει να αποτελούν αφορμή για πόλεμο, μέσα ή έξω από τα γήπεδα. Η βία δεν έχει θέση στον αθλητισμό, όπως κι ο οπαδισμός. Κι όπως είπαν κι οι μαθητές του Β1 «Goal στη βία, πάσα στη φιλία».