Μεγάλο ήταν το σημερινό κύμα εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις εθνικές οδούς και τα λιμάνια, κυρίως κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες.

Ωστόσο, σιγά-σιγά η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου, όπου νωρίτερα τα οχήματα κινούνταν με πολύ χαμηλές ταχύτητες από τον Ασπρόπυργο έως την Κινέττα, ομαλοποιείται. Αυτή την ώρα υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στο οδικό τμήμα από τη Νέα Πέραμο έως Μέγαρα.

Χωρίς κανένα πρόβλημα πραγματοποιείται η έξοδος των εκδρομέων από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Πάνω από 84.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική σήμερα

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 6 το απόγευμα πέρασαν 49.300 αυτοκίνητα από την Αθηνών-Κορίνθου και 35.009 από την Αθηνών-Λαμίας, δηλαδή συνολικά 84.309 οχήματα.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 45.547 οχήματα και 34.765 προς Λαμία.

Αύριο το πρωί αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα εκδρομέων από την Αττική προς την περιφέρεια.

Γεμάτα έφευγαν τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ

Ιδιαίτερα αυξημένη, κατά 20%, σε σχέση με πέρυσι είναι η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ από νωρίς το πρωί αναχωρούν το ένα μετά το άλλο, με πληρότητα που αγγίζει το 100%, για διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, της Πιερίας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Ευβοίας.

Μάλιστα, για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, από τον σταθμό του Κηφισού είναι προγραμματισμένα συνολικά 300 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 80 είναι έκτακτα, ενώ από τον σταθμό Λιοσίων τα δρομολόγια ξεπερνούν τα 100 για όλους τους προορισμούς που εξυπηρετεί.