Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με αντικείμενο τη διάσωση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας. Αυτήν την ώρα μικρή ομάδα εργαζομένων στον ΟΣΕ, πραγματοποιεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης.

Οι εργαζόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και βουλευτή Αρκαδίας, Δημήτρη Ρέππα και τον καλούν να σταματήσει «το ξεπούλημα του σιδηρόδρομου».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπουρμάς, κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τα δρομολόγια του τρένου στην Πελοπόννησο.

Έκανε λόγο για πολιτικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το κοινωνικό κόστος που δημιουργούν και τόνισε ότι διατέθηκαν περίπου 80 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση της γραμμής από την Κόρινθο ως την Καλαμάτα, «με κακοτεχνίες άνευ προηγουμένου για τις οποίες το εργατικό κέντρο έχει διαμαρτυρηθεί επί σειρά ετών και για την ποιότητα των εργασιών και για την καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου». Ως αποτέλεσμα «το τρένο να μη φτάνει ποτέ στην Καλαμάτα», όπως είπε χαρακτηριστικά.