Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγαπημένος τραγουδιστής ο οποίος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής (24/12), αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα.
Τον Μάρτιο του 2022, ο Βασίλης Καρράς κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στο Ηράκλειο της Κρήτης αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο. Ο τραγουδιστής που αντιμετώπιζε χρόνιες παθήσεις, πήρε εξιτήριο μια μέρα μετά και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσει τον γιατρό του που είχε αναλάβει την παρακολούθηση της υγείας του τα τελευταία χρόνια.
Λίγους μήνες μετά και πιο συγκεκριμένα στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, το χειρουργείο είχε προγραμματιστεί 1,5 μήνα νωρίτερα και αυτός ήταν και ο λόγος που ακυρώθηκε η συνεργασία του με την Πάολα.
Το χειρουργείο αυτό είχε στεφθεί με επιτυχία ωστόσο, λίγο αργότερα ο Βασίλης Καρράς νόσησε από κορονοϊό γεγονός που σε συνδυασμό με τα ήδη βεβαρημένο ιστορικό υγείας του οδήγησε σε διάφορες επιπλοκές που εξασθένησαν τον οργανισμό του και οδήγησαν στον θάνατό του.
Ποιος ήταν ο Βασίλης Καρράς
Ο Βασίλης Καρράς αντίκρισε για πρώτη φορά τον κόσμο στις 12 Νοεμβρίου 1953 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Βαφτίστηκε Βασίλης, αλλά το επώνυμό του δεν είναι Καρράς. Το πραγματικό του ονοματεπώνυμο είναι Βασίλειος Κεσογλίδης. Το άλλαξε, όμως, καθώς το Καρράς φαινόταν πιο εύηχο στα αυτιά του κοινού.
Οι γονείς του ήταν άνθρωποι του μόχθου. Είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.
Όταν ήταν 10 χρόνων η οικογένειά του αποφάσισε να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και καλύτερες ευκαιρίες για δουλειά.
Από μικρός μαγεύτηκε από τη λαϊκή μουσική και ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Το πάλεψε πολύ. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών βρήκε την πρώτη ευκαιρία που έψαχνε. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως τραγουδιστής στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Η μουσική όμως, δεν μπορούσε σε εκείνο το στάδιο να του εξασφαλίσει ένα καλό μεροκάματο και να του επιτρέψει να δώσει στην οικογένειά του μια σημαντική οικονομική ανάσα.
Εκείνη την περίοδο εργαζόταν παράλληλα σε συνεργείο αυτοκινήτων. Λάτρευε τη δουλειά, αλλά και τα αυτοκίνητα. Ήθελε να γίνει μηχανικός αυτοκινήτων. Μάλιστα πολλοί λένε ότι μετά το τραγούδι, η δεύτερη του αγάπη ήταν αυτό το επάγγελμα. Επίσης, είχε εργαστεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.
Το 1976 άφησε το συνεργείο και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στο τραγούδι.
Η γνήσια, μοναδική και σπάνια λαϊκή φωνή του άρχισε να τον κάνει γνωστό στην συμπρωτεύουσα. Το 1980 δημοσίευσε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Παράγκες και παλάτια».
Σιγά σιγά, άρχισε το όνομά του να παίρνει μυθικές διαστάσεις στην πόλη και να βγαίνει και έξω από τα σύνορά της.
Μάλιστα εκείνη την περίοδο (στα 80΄s) η μεγάλη τριπλέτα των σταρ του λαϊκού τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη ήταν ο Βασίλης Καρράς, ο Πασχάλης Τερζής και ο Ζαφείρης Μελάς.
Τελικά έκανε το μεγάλο βήμα και κατέβηκε στην Αθήνα. Τα μαγαζιά που τραγουδούσε γέμιζαν σαν τρελά. Ο κόσμος τον αποθέωνε. Το παρατσούκλι που του είχαν κολλήσει οι θαυμαστές του ήταν «Άρχοντας της καψούρας».
Οι δίσκοι του έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.
Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.
Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο.
Επίσης υπήρξε συνθέτης και στιχουργός σε πολλές μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής μουσικής σκηνής
Διαβάστε επίσης:
Βασίλης Καρράς: Επτά τραγούδια του αείμνηστου λαϊκού τραγουδιστή που έγραψαν ιστορία
Μητσοτάκης για το θάνατο του Βασίλη Καρρά: Μια γνήσια λαϊκή φωνή, ένας γνήσιος Μακεδόνας σίγησε
H σχετική ανάρτηση του Newsbeast στο Instagram