Υλικά
- 280 γρ. χυλοπίτες
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 300 γρ. συμπυκνωμένη κρέμα μανιταριών
- 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη, ή ανάλογα με τη γεύση
- 1/2 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα
- Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Σοτάρετε τον μοσχαρίσιο κιμά σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, 5 έως 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό και αφήστε το να πάρει γρήγορα βράση. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι σταθερά στο δάγκωμα, 7 έως 9 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
- Σουρώστε και πετάξτε το λίπος από το μαγειρεμένο μοσχάρι. Ανακατέψτε τη συμπυκνωμένη κρέμα μανιταριών και τη σκόνη σκόρδου στο μοσχαρίσιο κρέας. Σιγοβράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Αποσύρετε το μοσχάρι από τη φωτιά. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε την ξινή κρέμα και αλατοπιπερώστε.
- Σερβίρετε ζεστά και απολαύστε!