Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 86 ετών ο Βασίλης Γεωργίου, ο δημοσιογράφος που συνέδεσε το όνομά του με την ευρωπαϊκό τίτλο της ΑΕΚ στο μπάσκετ το 1968, σκορπίζοντας θλίψη στον χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Ο ΠΣΑΤ τον αποχαιρέτησε σημειώνοντας ότι δεν θα ξεχαστεί, ενώ έκανε γνωστό πώς η κηδεία του θα γίνει το πρωί της Δευτέρας (10:30) στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αποχαιρετά με οδύνη τον πολυαγαπημένο συνάδελφο Βασίλη Γεωργίου, ο οποίος άφησε φτωχότερη την οικογένεια των αθλητικών δημοσιογράφων το απόγευμα της Παρασκευής (3/11), μετά από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 86 ετών, στην Πάτρα όπου γεννήθηκε και διέμενε.
Τη Δευτέρα (6/11), στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Βασίλη Γεωργίου.
Με τη χαρακτηριστική φωνή του Βασίλη Γεωργίου συνδέθηκε η κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τρόπαιου της Ελλάδας, καθώς εκείνος ήταν ο ραδιοφωνικός σχολιαστής του τελικού του Κυπέλλου Κυπελλούχων μπάσκετ, το 1968, στο Καλλιμάρμαρο, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Σλάβια Πράγας, με την Ένωση να στέφεται «βασίλισσα» της Ευρώπης. Μια ιστορική ζωντανή αναμετάδοση του αγώνα από τον ραδιοφωνικό σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων στις 4 Απριλίου 1968. Η συγκλονιστική ραδιοφωνική περιγραφή του αγώνα από τον Βασίλη Γεωργίου είχε, επίσης, κυκλοφορήσει σε δίσκο βινυλίου. Γι’ αυτήν τη ραδιοφωνική περιγραφή έμεινε στην Ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας αλλά και του αθλητισμού ως «η Βέμπο του μπάσκετ».
Ο Βασίλης Γεωργίου ήταν και πρώτος σχολιαστής που μετέδωσε απ’ ευθείας αγώνα μπάσκετ το 1969 για την ελληνική τηλεόραση, αλλά και βόλεϊ.
Ο Βασίλης Γεωργίου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1937. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γ’ Γυμνάσιο και έπειτα σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και ραδιόφωνο.
Ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 εργάστηκε στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στην ΥΕΝΕΔ. Το 1967 παρουσίασε μαζί με τον Γαβάκη την εκπομπή Ματιές στα Σπορ την πρώτη αθλητική εκπομπή στην Ελλάδα, με προιστάμενο τον Κώστα Σισμάνη, στην ΥΕΝΕΔ. Εργάστηκε δηλαδή σε ΥΕΝΕΔ, ΕΡΤ και ΕΡΑ Σπορ μέχρι τη συνταξιοδότησή του, ενώ για ένα διάστημα εργάστηκε και σε τοπικά κανάλια της Πάτρας, ενώ είχε και συνεργασίες με τοπικές αθλητικές εφημερίδες.
Ως αθλητής, ο Βασίλης Γεωργίου ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ από το Σκαγιοπούλειο παίρνοντας μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1951 όπου προκρίθηκαν σαν πρωταθλητές Πατρών. Το 1951 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Πατρών ως το 1959 και μαζί του κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα του 1956 και του 1958 και αποτελούσε βασικό του παίκτη.
Το 1961 παίρνει μεταγραφή για τον Τρίτωνα Αθηνών που ήθελε να διεκδικήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα και έπαιξε μαζί του σε δύο πρωταθλήματα Α’ Εθνικής. Στον Τρίτωνα, όπως ο ίδιος ανέφερε, πήγε, όταν το 1959 παρουσιάστηκε στην Κόρινθο να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία γνωρίστηκε με τον Κ. Μουρούζη και όταν ο τελευταίος πήγε στον Τρίτωνα, τον πήρε μαζί του.
Το 1963 επέστρεψε στην Πάτρα, καθώς πήρε μεταγραφή για την Παναχαϊκή παίζοντας στο τοπικό πρωτάθλημα για περίπου δύο χρόνια, έπειτα ανέλαβε προπονητής στον Απόλλωνα.
Ο Βασίλης Γεωργίου είχε γράψει το βιβλίο «Αγαπητοί ακροατές, μια ζωή μικρόφωνο», στο οποίο ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει όλη τη δημοσιογραφική διαδρομή του.
Ένας γλυκομίλητος άνθρωπος, έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας όχι μόνο λόγω της αξιόλογης πορείας του στον χώρο μας, αλλά και λόγω του αδαμάντινου χαρακτήρα του. Πάντα με το χαμόγελο, προσέφερε τη βοήθειά του στους νέους δημοσιογράφους και ήταν πάντα εκεί για όλους μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στον γιο του Βασίλη Γεωργίου και αθλητικό δημοσιογράφο, Σωτήρη.
Καλό ταξίδι πολυαγαπημένε μας Βασίλη Γεωργίου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!»