Σήμερα αναμένεται η δικαστική απόφαση για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της μετά από εγχείρηση ρουτίνας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης απολογήθηκε η αναισθησιολόγος ενώ σήμερα ξεκίνησαν οι ακροάσεις και αναμένεται αργά το μεσημέρι το δικαστήριο να βγάλει την απόφασή του.
Την είδηση έκανε γνωστή ο πατέρας της 4χρονης, Μάνος Παρασκάκης ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει: «Μόλις μάθαμε ότι η απόφαση για το θάνατο της Μελίνας θα βγει σήμερα! Λογικά θα πάει μεσημέρι ίσως αργά. Έχουν ξεκινήσει οι ακροάσεις».
Το χρονικό της τραγωδίας
Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια». Αρχικά πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Τη Δευτέρα το κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.
Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να τη μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ. Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.
Η δίκη
Στις 25 Νοεμβρίου επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων η υπόθεση για τις συνθήκες θανάτου της 4χρονης Μελίνας, μετά από επέμβαση για «κρεατάκια» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τον Δεκέμβριο του 2015. Η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, όμως ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης και έτσι η υπόθεση θα δικαζόταν ξανά.
Ωστόσο, πριν καλά-καλά ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης της αναισθησιολόγου, Αλεξάνδρας Σπανάκη και Γιώργου Στειακάκη, με την οποία ζητούσαν να απορριφθεί η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης της γιατρού.
Η υπεράσπιση ζήτησε να μην προχωρήσει η διαδικασία, κρίνοντας ότι η έφεση του εισαγγελέα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει ρητώς ο νόμος για εμπεριστατωμένη και απόλυτα αιτιολογημένη έφεση. Η εισαγγελέας της έδρας απέρριψε την ένσταση της υπεράσπισης, όμως το δικαστήριο την έκανε δεκτή και έτσι η υπόθεση έκλεισε πριν ξεκινήσει. Η εξέλιξη αυτή ήταν ένα σοκ για την οικογένεια που αποχώρησε πικραμένη από τα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε να αποσταλούν τα πρακτικά του δικαστηρίου προκειμένου ο αντεισαγγελέας που θα «χρεωνόταν» την υπόθεση να έχει μία συνολική εικόνα βάσει της οποίας θα προχωρούσε ή όχι στην κατάθεση αίτησης αναίρεσης. Τελικά, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χριστόπουλος, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης, η οποία και έγινε δεκτή.