Η σορός μιας ηλικιωμένης γυναίκας ανασύρθηκε από την Πυροσβεστική στην περιοχή Πάλτση στη Μαγνησία, η οποία δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες από την κακοκαιρία Daniel. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 87 ετών γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο.

Η γυναίκα φέρεται να παρασύρθηκε από το ρέμα. Στο σημείο επιχείρησαν 8 πυροσβέστες.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι αναζητούνται δύο ακόμη ηλικιωμένοι στην ίδια περιοχή.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε Βόλο, Λάρισα και Σκιάθο. Πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί προληπτικά το συγκεκριμένο σημείο του ιδρύματος, ενώ εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος και νερού σε όλο το εύρος της Μαγνησίας, με προβλήματα να εντοπίζονται και στις επικοινωνίες.

Οι εικόνες από τον Βόλο και το Πήλιο συγκλονίζουν καθώς τα πάντα είναι πνιγμένα στα νερά, σπίτια, περιουσίες, δρόμοι ενώ ακόμη δεν είναι εμφανές το μέγεθος της καταστροφής από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας.

Τα πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας, από την έντονη βροχόπτωση που πέφτει αδιάκοπα όλη τη νύχτα, έχοντας σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οικισμοί όλων των δήμων στην Π.Ε. Τρικάλων, έχουν δεχτεί μεγάλες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα κτηνοτροφικές μονάδες και κατοικίες να βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ στον Δήμο Μουζακίου της Π.Ε. Καρδίτσας, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, εκκενώθηκαν οικισμοί, όπως είναι η Μαγουλίτσα και ο οικισμός «Νησιά» Πευκοφύτου και στον Δήμο Παλαμά η κοινότητα Φύλλου.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, 32 μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας, δίνουν την δική τους μάχη», τόνισε επίσης ο ίδιος, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε πως δεκάδες μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων προσπαθούν να δώσουν λύσεις εκεί που υπάρχουν προβλήματα.