Υλικά

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 250 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
  • 4 τεμάχια προσούτο
  • 30 ml αραβοσιτέλαιο
  • 2 γραμμάρια αλάτι
  • 2 γραμμάρια πιπέρι
  • 250 γραμμάρια αγριόρυζο
  • 5 ντοματίνια
  • 1 αγγουράκι Κρήτης
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 5 γραμμάρια μαϊντανός
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια φρέσκος βασιλικός
  • σταγόνες λάδι τρούφας

Εκτέλεση

  1. Προετοιμάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε καλά και τους κάνουμε μια μικρή τομή κατά μήκος της πιπεριάς. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και περνάμε για λίγο τις πιπεριές μέχρι να θωρακιστούν και να μαλακώσουν ελαφρώς. Έπειτα τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Φτιάχνουμε τη γέμιση της πιπεριάς. Δουλεύουμε το κατσικίσιο τυρί μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε ψιλοκομμένο το προσούτο, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι λευκό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα του κορνέ και γεμίζουμε τις πιπεριές από την τομή που είχαμε κάνει. Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
  3. Μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές προετοιμάζουμε τη σαλάτα μας. Βράζουμε το αγριόρυζο σε κοχλάζων νερό για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να σπάσει λίγο το ρύζι διότι πρέπει να κρατάει λίγο. Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το κρυώνουμε με νερό. Κόβομε όλα τα λαχανικά μας σε μικρό καρεδάκι και τα ανακατεύουμε με το αγριόρυζο.
  4. Για το dressing: Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το ελαιόλαδο, το βασιλικό και το λάδι τρούφας (λίγες σταγόνες). Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Τέλος, στήνουμε τη σαλάτα αγριόρυζο στο κέντρο του πιάτου με τη βοήθεια ενός κουπάτ. Τοποθετούμε πάνω στη σαλάτα την γκρατιναρισμένη πιπεριά. Ντεκοράρουμε το πιάτο με λίγα ντοματίνια και ρίχνουμε το αρωματικό dressing από ελαιόλαδο και βασιλικό.