Υλικά
- 4 φέτες μοσχάρι (175γραμ) από κιλότο ή στρογγυλό κομμένο λεπτό σαν σνίτσελ
- 4 αυγά βρασμένα για 5 λεπτά
- 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
- Αλάτι,πιπέρι
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ ντοματοπελτέ
- 250 ml ζωμό λαχανικών
- 500 ml κόκκινο κρασί
- 2-3 κ.γ κορν φλάουρ
- Λίγο λάδι
Εκτέλεση
- Απλώνουμε τις φέτες μοσχαριού, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με τη μουστάρδα. Τοποθετούμε ένα κλαράκι δεντρολίβανο, το αυγό, ρολάρουμε σφιχτά και δένουμε με σπόγγο η πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
- Σε βαθιά κατσαρόλα θωρακίζουμε τα ρολά μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα. Αφαιρούμε τα ρολά από την κατσαρόλα για λίγο.
- Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι το σκόρδο, ξαναβάζουμε τα ρολά και σβήνουμε με το κρασί. Σε 2-3 λεπτά προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το ζωμό ,το αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση.
- Τελειώνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά. Τέλος δένουμε τη σάλτσα.
- Υλικά για τα κνούντελ πατάτας – 1 κιλό πατάτες βρασμένες με το φλούδι – 250 γραμμάρια κορν φλάουερ – 250ml γάλα ζεστό – αλάτι, μοσχοκάρυδο
- Βράζουμε τις πατάτες με το φλούδι και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε, τις περνάμε από το μύλο λαχανικών ή presse puree.
- Αλατίζουμε προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το κορνφλάουρ το ζεστό γάλα και ζυμώνουμε μεγάλα μπαλάκια.
- Βράζουμε για 10 λεπτά.