Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό ολόκληρο χτυπημένο
  • 1 βανίλια
  • 150 ml γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 κουταλιές του γλυκού παπαρουνόσπορο

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε, να ενωθούν τα υλικά. Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια. Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύετε έως ότου γίνει ένας ωραίος χυλός που θα μοιάζει καθώς στην υφή σαν κρέμα γάλακτος. Κατόπιν προσθέτετε και το ξύσμα λεμονιού μαζί με τον χυμό λεμόνι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε προσεκτικά μεγάλες κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και 1-2 λεπτά, ώσπου οι φουσκάλες της επιφάνειας να σπάσουν. Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Σερβίρουμε με μαρμελάδα λεμόνι.