Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- Για τα μάφινς
- -1 κουταλάκι σόδα
- -2 φλιτζάνια κρύο νερό
- -10 κουταλιές λάδι
- -1 κουταλιά ξίδι
- -2 βανίλιες
- -3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- -1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
- -2 φλιτζάνια ζάχαρη
- -½ κουταλάκι αλάτι
- Για το γλάσο σοκολάτας
- -1 Βανίλια κάψουλα
- -6 Κουταλιές λάδι
- -6 Κουταλιές νερό
- -250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- -3 Κουταλιές κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Για τα μάφινς
Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά για τα μάφινς για 5 λεπτά. Για το ταψάκι των μάφινς, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και βάζουμε σε κάθε τρύπα από 1 κουταλάκι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα στις τρυπούλες, χωρίς να βουτυρώσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά.
Για το γλάσο σοκολάτας
Φτιάχνουμε το γλάσο ζεσταίνοντας ελαφρώς τα λάδι με το νερό και στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με μια κουτάλα. Μόλις βγάλουμε τα μάφινς απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας.